İşçiler yandaş Cengiz'e karşı: Burada biz yenilirsek bunlar bizi her türlü ezerler

İşçiler yandaş Cengiz'e karşı: Burada biz yenilirsek bunlar bizi her türlü ezerler

Artvin’de Cengiz Holding’e karşı başlatılan grev sürüyor.

Artvinden.com’un haberine göre; Artvin’de, adı 17-25 Aralık’ta halka ettiği küfürlerle anılan yandaş Mehmet Cengiz’in sahibi olduğu Cengiz Holding’e bağlı Eti Bakır A.Ş.’nin Cerattepe ve Murgul Damar’daki işletmelerinde çalışan işçilerin zam ve ikramiye taleplerinin karşılanması için başlattıkları grev sürüyor.

Daha önce de Eti Bakır işletmelerinde altın madeni işleme ve zenginleştirme için siyanür kullanmak isteyen Cengiz’e karşı yaklaşık 5 gün boyunca grev yapan işçiler, “Burada biz yenilirsek buraya siyanür de gelir, bunlar bizi her türlü ezerler” diyerek grevdeki kararlılıklarını sürdüreceklerini belirttiler.

NE OLMUŞTU?

Maden kasabası olarak bilinen Artvin’in Murgul ilçesi Damar köyündeki Eti Bakır İşletmelerinde altın madeni işleme ve zenginleştirme için siyanür kullanmak isteyen Cengiz’e karşı yaklaşık 900 işçi 5 gün boyunca grev yapmış, esnaf kepenkleri kapatmıştı. Cengiz siyanür kullanılmayacağını söylese de işçiler ikna olmamış, bir taahhüt imzalamasını istemişlerdi. Bu duruma önce ayak direyen yönetim, işçiler çalışmaya geri dönmeyince imzalamak zorunda kalmıştı.

  •