İşçiler Çankaya Belediyesini işgal etti!

İşçiler Çankaya Belediyesini işgal etti!

Grev hazırlığındaki Çankaya Belediyesi işçileri belediye binasını işgal etti. İçeriye giren çevik kuvvet polisleri işçilere ve sendika yöneticilerine gaz kullanarak sert biçimde saldırdı.

Meryem Yıldırım / [email protected]

Güncelleme 16.15

Sendikadan aldığımız bilgilere göre, saldırı esnasında gözaltına alınan işçilerin serbest bırakıldığı fakat Genel Başkan Ali Rıza Küçükosmanoğlu ile sendika üyesi iki işçinin Çankaya Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü belirtildi.

Çankaya Belediyesi'nden ise işçilere yönelik saldırıya ilişkin henüz bir açıklama gelmedi.

 Saldırıda yaralanan işçiler var.


Güncelleme 15.35

Nakliyat İş’ten İleri Haber’e yapılan açıklamada, 250 işçinin belediye binasına girerek taleplerinin yerine getirilmesi için işgal eylemi yaptığı bildirildi.

250 işçinin katıldığı eyleme düzenlenen polis saldırısının ardından aralarında sendika Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu ve çok sayıda sendika yöneticisinin de olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.Nakliyat İş yetkililerince İleri’ye yapılan açıklamada, işçilerin işten atılan 12 arkadaşının koşulsuz işe alınması, toplu sözleşme görüşmelerinde yaşanan sorunların giderilmesi ve sendikal örgütlülüğün kabul edilmesi talebiyle eylemi gerçekleştirdikleri ifade edildi.


Çankaya Belediyesi’nin taşeron şirketi Norm Altaş’a bağlı işçiler belediye binasını işgal etti.

Grev hazırlığında olan DİSK Nakliyat İş’e bağlı işçiler, işten çıkarılan 12 arkadaşının işe geri alınması talebiyle belediye binasında işgal eylemi başlattı.

Binanın etrafını saran çevik kuvvet polisleri Çankaya Belediyesine girerek, aralarında sendika genel başkanının da bulunduğu emekçilere gaz kullanarak sert bir biçimde saldırdı.

Gözaltılar var.