İşaretlenen Alevi evleri önünde basın açıklaması

İşaretlenen Alevi evleri önünde basın açıklaması

Malatya'da çarpı ile işaretlenen Alevi evlerinin önünde bir basın açıklaması gerçekleştirildi.

İleri Haber-Malatya

Dün Malatya Cemal Gürsel Mahallesi'nde 13 Alevi evi kırmızı spreyle yapılan çarpı işareti ile işaretlendi.

Maraş Katliamı öncesi Alevilere dönük bu çirkin saldırının ardından Pirsultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Malatya Şubesi beraberindeki kitle örgütleri bugün mahalleye gelerek bir basın açıklamasında bulundu.

Açıklamada, "Malatya'da yapılan ve Alevilerin inancını hedef alan bu provokasyon geçmişte yaşanan saldırıların ve katliamların sonrasında ülke yöneticilerinin anti demokratik tavırlarının sonucudur. Bu saldırılan sorumlusu gerici, faşist, şeriatçı zihniyetin ta kendisidir" denildi.

'KATLİAM PROVALARI YAPILMAK İSTENİYOR'

PSKAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Topal tarafından okunan basın açıklamasında şunlar ifade edildi:

"Maraş Katliamında yaşamını yitirenleri anmaya hazırlandığımız şu günlerde Alevi yurttaşlarımızın çoğunlukta yaşadığı Cemal Gürsel Mahallesi'nde dün gece evlerimiz kırmızı çarpı işareti ile işaretlenmiştir. Maraş Katliamı'nın öncesinde de kullanılan bu işaretleri kapımızda görmek bizi şaşırtmamıştır.Biz bu işaretleri  daha önce Erzincan'da, Antep'te ve  Adıyaman'da da gördük. Yaşadıklarımıza artık şaşırmıyoruz. Adıyaman'da yapılan kapı işaretlemeleri sonrası dönemin İçişleri Bakanı 'çocuklar yapmıştır' diyerek olayı sıradanlaştırmış, ardından kamera kayırları silinerek failler korunmuştur. Yarın da Malatya için 'kendini bilmez bir çocuk ya da meczub birinin işi' denilerek olayı sıradanlaştırıp üzerini örtmeye çalışacaklarını biliyoruz. Ancak bu olayı basit bir olaymış gibi göstermelerine izin vermeyeceğiz. Evlerimiz işaretlenerek üzerimizde katliam provaları yapılmak isteniyor. Ama bilinmelidir ki korkmuyoruz. Korkuyu Kerbela'da bıraktık biz." 

İşaretlemeleri yapanların iktidarın 'dindar ve kindar çocukları' olduklarını söyleyen Topal şöyle devam etti:

"Eğer bunlar egemenlerin dediği gibi 'öfkeli çocuklar' ise biliyoruz ki onlar için zaten hukuki yollar işlemeyecektir. Hukukun işlemediği, hak aramanın suç sayıldığı bir korku düzenini yaşamaya başladık. AKP'nin Türkiye'yi getirdiği nokta darbe ile OHAL arasına sıkıştırılmış bir ülkenin karanlığından başka bir şey değidlir. Ülkemizde farklı inançlara saygı duyma ve  kardeşçe yaşama sadece kitaplarda kalmış ve söylemlerden öteye gidememiştir"

'TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'

"Bizler 72 millete aynı nazarda bakan, insanı yüce değerde kabul edip, 'benim Kabem insandır' diyen bir inancın, öğretinin çocuklarıyız" diyen Topal şunları kaydetti:

" Her şeye rağmen bizler bu kadim topraklarda herkesin kendi kimliğini, dilini, inancını, savunmaya devam edeceğiz.  Malatya'da yapılan taciz, sindirme provokasyonuna da prim vermeyeceğiz. Mahallede yaşayan yurttaşlarımızla dayanışma içerisinde olarak provokasyonu sağ duyumuzla boşa çıkaracağız. Pirsultan Abdal Genel Merkezi ve şubeleri olarak Malatya'da yapılan bu saldırıyı gerçekleştirenin yakasını bırakmayacağız. Alevi toplumuna yönelik bu saldırılar son bulana, saldırganların arkasındaki karanlık güçler açığa çıkana kadar takipçisi olacağız. Hukukun önünde mutlaka ama mutlaka hesabını soracağız." 

Açıklama sırasında "Kahrolsun faşizm yaşasın mücadelemiz", "Gün gelecek devran dönecek, katiller halka hesap verecek" sloganları atıldı.