İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü öğrencisi doğum gününde iş cinayetine kurban gitti

İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü öğrencisi doğum gününde iş cinayetine kurban gitti

Bingöl Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü öğrencisi Haydar Bozarslan çalıştığı inşaatta iş cinayetinde hayatını kaybetti.

Emlak Konut Kayaşehir şantiyesinde çalışan Bingöl Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü 3. sınıf öğrencisi 22 yaşındaki Haydar Bozarslan, iskeleden düşerek yaralandı. Hastanede tedavi gören Bozarslan, doğum günü olan 15 Ağustos’ta yaşamını yitirdi. 

12 Ağustos’ta iskeleden düşen ve Beylikdüzü Medicana Hastanesine kaldırılarak yoğun bakıma alınan Bozarslan, 3 gün tedavi gördü. Doğum günü olan 15 Ağustos’ta hayatını kaybeden Bozarslan, söz konusu şantiyede ana taşeron firma olarak faaliyet yürüten Kalyon İnşaat’ın alt taşeronu Doğa Yapı’ya bağlı olarak çalışıyordu.

HARÇLIĞINI ÇIKARMAK İÇİN ÇALIŞIYORDU

Evrensel’den Uğur Zengin’in haberine göre, Haydar Bozarslan’ın kendisiyle aynı şantiyede çalışan ağabeyi Murat Bozarslan, “Harçlığını, okul masraflarını çıkartmak için inşaatta çalışıyordu. Ailemizin durumu iyi değil. Ben de üniversite mezunuyum. Ben de aynı şantiyede çalışıyorum. 5 kardeştik, Haydar en küçüğümüzdü. Dördümüz evliyiz. Onlar İstanbul’a gelip belli bir kazanç elde edip eve dönüyorlardı. Haydar da çalışıp kendi harçlığını çıkarmak istiyordu. Bingöl’de ikinci öğretim okuyordu. 6 metrelik yüksekte çalışırken balkon kısmında malzeme alıyormuş ve dengesini kaybederek düşmüş” dedi. 

“BAŞKA HAYDARLAR OLMASIN”

“Başka Haydarlar olmasın” diyen Bozarslan şöyle konuştu: “Babamız ve annemizin herhangi bir sosyal güvencesi zaten yok. Ücra köşelerde, sosyal güvencesiz, hiçbir iş güvenliği alınmadan çalıştırılan insanlara örnek teşkil eder. Haydar iradeli, karakterli bir çocuktu. Yaşama bağlı bir çocuktu.” 

Bozarslan’ın cenazesi memleketi Bitlis Ahlat’a götürüldü.