İrlanda'lı boksör tazminat davası açtı

İrlanda'lı boksör tazminat davası açtı

Esnafın saldırısına uğrayan İrlandalı boksör Mohammed Fadeldabbous, tazminat davası açtı.

İstanbul Aksaray'da girdiği bir bakkalda dolaptaki su şişelerini yere düşürdüğü gerekçesiyle esnafın saldırısına uğrayan ve kendisini savunmasıyla 'İrlandalı boksör' olarak ünlenen İrlandalı turist Mohammed Fadeldabbous, hapis cezası verilen Şenol Palan hakkında tazminat davası açtı. Fadeldabbous, 101 bin liralık tazminat talep etti.

Habertürk’ten Hayati Arıgan’ın haberine göre, Fadeldabbous avukatı Gökhan Cindemir aracılığıyla İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’nde tazminat davası açtı.

Dava dilekçesinde Mohammed Fadeldabbous’un vücudunda basit tıbbi tedavi ile giderilmez kemik kırığının meydana geldiği belirtildi. Şenol Palan’ın mahkum edildiği hatırlatılan dilekçede, “Davalının saldırıyı organize eden ve başlatan şahıs olarak ceza mahkemesince tespit edilmesi ve hapis cezasıyla cezalandırılması davalının, müvekkilin uğradığı zarara ilişkin ağır kusurlu olduğunu göstermektedir” denildi.

'SALDIRGAN BİRİ OLARAK GÖSTERİLDİ'

Dilekçede, Fadeldabbous’un kolu kırık ve kafasından yaralı olarak evde oturmak zorunda kaldığı, kendi imkanlarıyla özel bir hastanede kolundan ameliyat olduğu  ifade edildi.

Davalıların verdiği röportajlarda saldırgan biri olarak gösterildiği ifade edilen dilekçede; maddi tazminat olarak bin lira, manevi tazminat olarak da 100 bin lira tazminat talep edildi.

DAHA FAZLA