İran'dan gözdağı niteliğinde tatbikat

İran'dan gözdağı niteliğinde tatbikat

İran Devrim Muhafızları Ordusu, çeşitli tür ve menzile sahip füze ve radar sistemlerini deneyeceği "Velayet Savunucuları" adlı hava savunma tatbikatını başlattı. Tatbikatın İran-ABD ilişkilerinde gerilimin tırmandığı döneme gelmesi dikkat çekti.

Devrim Muhafızları Hava-Uzay Kuvvetleri tarafından "Velayet Savunucuları" adlı icra edilen tatbikat, ülkenin orta kesiminde yer alan Simnan eyaletinde 35 bin kilometrekarelik bir alanda yapılıyor. NTV'nin haberine göre, Devrim muhafızları tarafından yapılan açıklamada, 5 günlük hazırlık aşaması sonrası yapılan tatbikatta, ağırlıklı olarak çeşitli menzillerdeki yerli radar ve füze sistemleri ile elektronik harp sistemlerin test edileceği belirtildi. 

"DÜŞMANLARIMIZIN EN UFAK YANLIŞ ADIMINI GÖRÜRSEK BAŞLARINA FÜZE YAĞAR"

5 gün sürecek tatbikat öncesinde İran Hava Kuvvetleri'nden sert bir açıklama geldi. Tuğgeneral Emir Ali Hacızade, "Düşmanlarımızın en ufak yanlış adımını görürsek, başlarına füzeler yağar" dedi. 

ABD İRANLI KİMİ ŞİRKET VE KİŞİLER HAKKINDA YAPTIRIM KARARI ALMIŞTI

ABD yönetimi dün İran’ın son günlerde yaptığı füze denemesini gerekçe göstererek bazı İranlı şirket ve kişiler hakkında yaptırım kararı almıştı. Tahran da olaya misilleme olarak teröre destek veren bazı ABD’li şirket ve kişilere ambargo uygulayacağını açıkladı.