İran'dan 'Afrin' tepkisi: Türkiye harekata son vermeli

İran'dan 'Afrin' tepkisi: Türkiye harekata son vermeli

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bahrem Kasımi, "İran, Türkiye’nin Suriye sınırındaki bölgede yeni bir kriz oluşmaması için harekatın bir an önce sona ermesini bekliyor" dedi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bahrem Kasımi, TSK'nın cihatçı gruplarla birlikte Afrin'e yönelik başlattığı saldırıya ilişkin açıklamada bulundu. 

İran resmi haber ajansı IRNA’nın haberine göre Kasımi, saldırıya tepki göstererek, "İran, Türkiye’nin Suriye sınırındaki bölgede yeni bir kriz oluşmaması için harekatın bir an önce sona ermesini bekliyor. Afrin’de yaşanacak bir kriz Suriye’deki terör gruplarının işine yarar." ifadelerini kullandı. 

MISIR'DAN DA TEPKİ

Öte yandan Mısır Dışişleri Bakanlığı da, Afrin'e yönelik saldırıya tepki gösterdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Mısır, Türk ordusunun Suriye'nin kuzeyindeki Afrin'e düzenlediği harekattan duyduğu memnuniyetsizliği dile getiriyor. Bu harekatı Suriye'nin egemenliğinin ihlali ve Suriye'de terörle mücadeleye yönelik mevcut siyasi kararların ve çabaların baltalanması olarak görüyoruz" ifadeleri kullanıldı.