İran'dan ABD'ye misilleme: 'Meksika Körfezi'ne savaş gemisi göndereceğiz'

İran'dan ABD'ye misilleme: 'Meksika Körfezi'ne savaş gemisi göndereceğiz'

İran Deniz Kuvvetleri Komutanı Hüseyin Hanzadi, Meksika Körfezi'ne savaş gemisi göndermeyi planladıklarını açıkladı.

İran'da yeni göreve gelen İran Deniz Kuvvetleri Komutanı Hüseyin Hanzadi, Atlantik Okyanusu'na savaş gemilerinden oluşan bir filo göndermeyi planladıklarını açıkladı. 

Meksika Körfezi'nde ülkelerinin bayrağının dalganacağına dair 'söz' verdiğini vurgulayan Hanzadi, bunun için hazırlık yaptıklarını söyledi. Hanzadi, Güney Amerika ülkelerine yönelik bir ziyaret planladıklarını da sözlerine ekledi.

İranlı yetkililer daha önce de ABD'nin Basra Körfezi'ndeki deniz filosunu gündeme getirerek, buna karşılık olarak Meksika Körfezi'ne savaş gemisi göndereceklerine dair planları olduğunu açıklamıştı. 

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ise bir açıklamasında, ABD'nin Basra Körfezi'ndeki gemilerinden bahsederek, “Bizim deniz kuvvetlerimiz, Meksika Körfezi'nde değil, Basra Körfezi’nde bulunuyor. Peki ABD deniz filoları evlerinden 7 bin 500 mil uzakta ne arıyor?” ifadelerini kullanmıştı.

ABD'nin Basra Körfezi kıyısında Katar'da 10 bin askeri bulunurken, bir diğer körfez ülkesi Bahreyn'de de ABD Deniz Kuvvetleri'nin 5. Filosu yer alıyor.