İran'da düşen jet soruşturmasında yeni gelişme

İran'da düşen jet soruşturmasında yeni gelişme

İran'da düşen ve 11 kişinin yaşamını yitirdiği jetle ilgili kaza soruşturmasında "yer değişikliği" yapılabileceği öğrenildi.

İran'da düşen ve 11 kişinin yaşamını yitirdiği Başaran Holding'e ait özel jetle ilgili kaza soruşturmasının, İran yerine Kanada ya da başka bir Avrupa ülkesinde yapılabileceği öğrenildi. Uzmanlar, yer değişikliğinin İran'ın "uzun yıllar ambargodan dolayı havacılık alanında geri kalması nedeniyle" olabileceğini söyledi.

Karar'dan Kenan Butakın'ın haberine göre, iki pilot, bir hostes ile birlikte 11 kişinin yaşamını yitirdiği kazayla ilgili teknik araştırma İran'da yapılacak, araştırma öncesinde de TC-TRB tescilli Bombardier Challenger 604 tipi iş jeti için tescilin olduğu Türkiye'den bir ekip ile uçak üreticisi Kanada'dan bir ekip soruşturmada yer alacaktı.

[ih2]

ARAŞTIRMANIN YERİ DEĞİŞEBİLİR

Havacılık uzmanları ise İran'dan kaynaklanan çeşitli nedenlerden dolayı kaza nedenine ilişkin soruşturmanın Kanada veya bir Avrupa ülkesinde yapılabileceğini kaydetti. Uzmanlar, "uzun yıllar ambargodan dolayı havacılık alanında geri kaldı" dedikleri İran'da teknik yetersizlik görülmesi halinde soruşturmanın yer değiştireceğini ifade etti. Buna göre de ilk olarak Bombardier'ın genel merkezinin bulunduğu Kanada veya bakım tesislerinin olduğu bir Avrupa ülkesinin seçilebileceği aktarıldı.