İran: Yakında Tahran’da Putin-Erdoğan-Ruhani zirvesi yapılacak

İran: Yakında Tahran’da Putin-Erdoğan-Ruhani zirvesi yapılacak

İran'ın dini lideri Hamaney'in dış politika danışmanı Velayeti, Astana barış sürecinin garantör ülkelerinin liderlerinin Suriye konulu bir sonraki zirvesinin yakında Tahran'da gerçekleşeceğini söyledi.

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in dış politika danışmanı Ali Ekber Velayeti, Astana barış sürecinin garantör ülkelerinin liderleri olan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İran lideri Ruhani'nin Suriye konulu bir sonraki zirvesinin yakında Tahran'da gerçekleşeceğini söyledi.

Velayeti, İran devlet televizyonunda yayınlanan açıklamasında, Ruhani, Putin ve Erdoğan'ın Suriye konulu bir sonraki üçlü görüşmesinin yakın zamanda İran'ın başkenti Tahran'da yapılacağını söyledi.

Ruhani, Putin ve Erdoğan'ın Suriye konulu yaptığı son üçlü görüşme, Nisan ayında Ankara'da gerçekleşmişti.

Velayeti'nin bu açıklaması, Rusya lideri Putin'le dün Moskova'da yaptığı görüşmenin ardından geldi.

AÇIKLAMA PUTİN GÖRÜŞMESİNİN ARDINDAN GELDİ

Sputnik’in aktardığı habere göre İranlı danışman, Putin'le görüşmesinin 'çok yapıcı ve dostça' geçtiğini söyledi. Rusya'nın İran'ın petrol sektörüne yatırım yapmayı istediğini belirten Velayeti, şöyle devam etti: "Liderimiz (Hamaney) stratejik ortağımız olarak Rusya'yla ilişkilerimizin geliştirilmesine önem veriyor. Bu yol devam edecek. Rusya İran'ın petrol sektörüne yatırım yapmaya hazır."