Irak işgalinden pişman olan Blair Suriye'ye müdahale istiyor

Irak işgalinden pişman olan Blair Suriye'ye müdahale istiyor

Irak işgalinde kimyasal iddialarının yalan olduğunu ve pişman olduğunu söyleyen Blair, aynı tutumu bu kez Suriye'de sürdürüyor. Blair bu sefer de "Suriye'ye askeri müdahale edilmeli" diyor.

Irak'ın işgali sırasında İngiltere Başbakanı olan ve yıllar sonra bundan dolayı pişman olduğunu açıklayan Tony Blair, Suriye'ye yönelik bir askeri harekata kesinlikle İngiltere'nin katılması ve bu konuda hazır olması gerektiğini söyledi.

BBC'ye konuşan Tony Blair, İngiltere’nin Suriye’de kimyasal silah kullanımına cevaben Suriye'ye karşı askeri harekatı desteklemesi gerektiğini söyledi.

Blair sözlerine, "Çünkü bu duruma müdahale etmeme kararı almak, sonuçları olan bir politikadır" diyerek devam etti.

'IRAK'IN KİMYASAL SİLAHI YOKTU AMA ÖYLE SÖYLENDİ' DEMİŞTİ

2016 yılında yaptığı açıklamada "İstihbarat değerlendirmelerinin yanlış olduğu ortaya çıktı, müdahale sonrası ortam, düşünüldüğünden hasmane, uzun ve kanlı oldu." ifadelerini kullanan Blair, "Aldığım kararları 13 yıl boyunca beraberimde taşıdım ve ömrümün geri kalanında da böyle yapacağım. Hayatımda, olanları yeniden yaşayıp yeniden düşünmediğim bir gün olmayacak.” diyerek pişmanlığını dile getirmişti. Bugünse aynı Blair, Suriye hakkındaki kimyasal iddialarına askeri müdahale ile karşılık verilmesi gerektiğini savunuyor.