Irak Başbakanı İbadi: Ülkenin bölünmesine asla izin vermeyeceğiz

Irak Başbakanı İbadi: Ülkenin bölünmesine asla izin vermeyeceğiz

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin yapacağı referanduma ilişkin, "Kürt kardeşlerimizin umuduna saygı duyuyorum ancak ülkenin bölünmesine asla izin vermeyeceğiz. Kürt halkını bu referandumu boykot etmeye çağırıyorum çünkü bu asla yararlarına olmayacak" dedi.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Bağdat'ta Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. 

"REFERANDUM IKBY'DEKİ YASALARA BİLE AYKIRI"

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) düzenleyeceği bapımsızlık referandumuna ilişkin konuşan İbadi, "Tek taraflı emrivaki ve güç empoze etmek kabul edilemez. Referandum, IKBY'deki yasalara bile aykırıdır" dedi. 

"KÜRT KARDEŞLERİMİZİN UMUDUNA SAYGI DUYUYORUZ ANCAK İZİN VERMEYECEĞİZ"

Kürt lideri diyalog için Bağdat'a davet ettiğini belirten İbadi, "Kürt halkı 2003 sonrası asırlarca elde edemediği kazançlara sahip oldu. Bu da onların en doğal hakkıdır. Referandum gerçekleşince tüm kazançlarını kaybedecekler. Bizi yeni fitneye çekecek ve herkesin zararlı çıkacağı adımlara karşı uyarıyorum. Kürt kardeşlerimizin umuduna saygı duyuyorum ancak ülkenin bölünmesine asla izin vermeyeceğiz. Kürt halkını bu referandumu boykot etmeye çağırıyorum çünkü bu asla yararlarına olmayacak" ifadelerini kullandı.