Instagram kullanıcılarının bilgileri satışa çıkarıldı

Instagram kullanıcılarının bilgileri satışa çıkarıldı

Bilgisayar korsanları tarafından hacklenen, milyonlarca Instagram kullanıcısının özel bilgilerinin internet üzerinden satışa çıkarıldı.

Selena Gomez, Emma Watson, Leonardo DiCaprio gibi birçok ünlünün de aralarında bulunduğu milyonlarca Instagram kullanıcısının hesabı geçtiğimiz hafta hacklendi.

The Verge'ün haberine göre; Bir grup bilgisayar korsanı, hackledikleri hesaplarda ki kullanıcıların özel bilgilerini de internet üzerinden satışa çıkardı. Instagram, yaklaşık olarak 7-8 milyon hesabın hacklendiğini açıkladı.

YİNE DE ŞİFRELERİNİZİ DEĞİŞTİRİN

Instagram kurucularından Mike Krieger ise, "Instagram topluluğunun güvenliğini son derece önemsiyoruz. Bu yüzden yakın zamanda Instagram'da, bazı kişilerin e-posta adresleri ve telefon numaralarına halka açık olmamasına rağmen erişim için kullanılabilecek bir hata bulduk" dedi.

Diğer yandan hatanın düzeltiğini söyleyen Krieger, güvenlik birimlerinin konu üzerinde çalıştığını belirtti. Bu olaydan az sayıda Instagram kullanıcısının etkilendiğini belirten Krieger, yine de kullanıcılara şifrelerini değiştirmeleri konusunda tavsiyede bulundu.

DAHA FAZLA