İnsan hakları savunucusu ‘Sacide Anne’ hayatını kaybetti

İnsan hakları savunucusu ‘Sacide Anne’ hayatını kaybetti

İnsan Hakları Derneği’nin (İHD) kurucularından Sacide  Çekmeci hayatını kaybetti.

İnsan Hakları Derneği kurucularından hak savunucusu Sacide Çekmeci, 91 yaşında hayatını kaybetti.

bu akşam evinde bir anma gerçekleştirilecek olan Çekmeci yarın sabah 08.00’de Gelibolu’ya uğurlanacak ve ardındanGelibolu’daki aile kabristanına defnedilecek.

İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi bir açıklama yayınlayarak, “Tüm üyelerimizi, aktivistlerimizi, duyarlı kamuoyunu her daim sevgi, saygı ve minnetle anacağımız Sacide Annemizi uğurlamaya çağırıyoruz” dedi.

İHD İstanbul Şubesi’nin açıklaması şöyle:

“12 Eylül’ün yaprak kımıldamayan karanlık koşullarında bile hak savunuculuğu yapılabileceğini tüm dünyaya gösteren bir avuç kadından biriydi Sacide Anne.

Didar Abla bu uğurda yanı başlarında can verirken can pahasına da olsa yollarına devam etme cesareti ve kararlığı gösterebilen, kendi çocukları için çıktıkları yolu bütün insanlık için, bütün insanlık değerleri için mücadeleye dönüştürebilecek kadar aklı, yüreği zengin bir avuç kadından biriydi.

Sırf varlığıyla bile insan hakları mücadelesine, insan hakları savunucularına azim ve moral kaynağı olan Sacide Annemizin aramızdan ayrılmasından büyük bir üzüntü duyuyoruz. Tek tesellimiz bize bıraktığı mücadele mirası.

İnsan hakları savunucuları olarak bir kez daha sözümüz olsun: Bu mirasa sahip çıkacak, onun yolundan mücadeleye devam edeceğiz!”

 

DAHA FAZLA