İnsan Hakları Anıtı'na çelenk bırakmak isteyenlere polis saldırdı

İnsan Hakları Anıtı'na çelenk bırakmak isteyenlere polis saldırdı

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın tutuklanmasının ardından kapatılan ve bugün kısmen açılan Ankara Yüksel Caddesi'nde İnsan Hakları Anıtı'na çelenk bırakmak isteyenlere polis saldırdı.

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça tutuklanmasının ardından kapatılan ve bugün kısmen açılan Ankara Yüksel Caddesi'nde hala abluka altında bulunan İnsan Hakları Anıtı'na çelenk bırakmak isteyenlere polis saldırdı.

KHK ile ihraç edilen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın direniş alanı Yüksel Caddesi'nde İnsan Hakları Anıtı'na çelenk bırakmak isteyen yurttaşlara polis saldırdı. Edinilen bilgiye göre saldırıda 2 kişi gözaltına alındı. Ayrıca, ihraç edilen emekçilerin  Yüksel Caddesi’nde açıklama yapmasına da izin verilmedi.

ÇİÇEKLER POLİS TALİMATIYLA TOPLATILDI!

80 gündür açlık grevinde olan tutuklu Nuriye Gülmen'in "Yüksel'i sahipsiz bırakmayın" çağrısı üzerine İnsan Hakları Anıtı'na çiçekler konuldu. Üzerine "Direnişi tutuklayamazsın", "Bu ablukayı yıkacağız" ve "İnsan Hakları Anıtı tutuklanamaz" notları bırakılan çiçekler polis talimatı ile toplatılarak çöpe atıldı.

İhraç edilen Veli Saçılık da anıtı çevreleyen bariyerler önünde "Duran insan" eylemi yaptı.