İnsan embriyosunda ilk kez gen değişikliği yapıldı

İnsan embriyosunda ilk kez gen değişikliği yapıldı

İnsan embriyosunun geni ilk kez değiştirildi. Araştırmanın, genetiği değiştirilmiş ilk insanın doğumuna doğru bir kilometre taşı olduğu belirtiliyor.

ABD'li bilim insanlarının, insan embriyolarının DNA'sını "etkin" şekilde geliştirdikleri bildirildi. Araştırmayla ilgili bir inceleme yazısı yayınlayan “MIT Technology Review” (MIT Teknolojin İncelemesi); bu çalışmanın bilim açısından yeni bir deneyim olduğunu bildirdi.

AA'nın haberine göre; yazıda, bugüne kadar embriyoların hiçbirinin birkaç günden fazla süreyle gelişmesine izin verilmemesine ve hiçbir zaman rahim içine yerleştirilme niyetinin ortaya konmamasına rağmen, genetiği değiştirilmiş ilk insanın doğumuna doğru giden yolda “bir kilometre taşı” olduğu belirtildi.

Oregon Sağlık ve Bilim Üniversitesi’nde Embriyonik Hücre ve Gen Terapi Merkezi’nin Başkanı biyolog Shoukhrat (Şükrat) Mitalipov liderliğindeki yapılan çalışmada, “Kümelenmiş Düzenli Aralıklı Palindromik Tekrarlar” anlamına gelen CRISPR (Clustered Regularly InterSpaced Palindromic Repeats) adlı tekniğin kullanıldığı belirtildi.

Mitalipov araştırmayla ilgili açıklamasında, yaptıkları araştırmayla, kalıtsal hastalıklara neden olan kusurlu genlerin, güvenli ve etkili şekilde düzenlenmesinin mümkün olabileceğine inandığını ifade etti.

DAHA FAZLA