İngiltere'deki patlamada ölü sayısı 22'ye yükseldi

İngiltere'deki patlamada ölü sayısı 22'ye yükseldi

İngiltere'nin Manchester kentindeki konser salonunda yaşanan patlamada ölü sayısı 19'dan 22'ye yükseldi. 59 kişinin de yaralandığı saldırıyı bir kişinin el yapımı patlayıcıyla gerçekleştirdiği açıklandı.

Manchester Arena'da ABD'li şarkıcı Ariana Grande'nin konseri sırasında yaşanan patlamaya ilişkin İngiltere polisi bir açıklama yaptı. Patlamayı 'terör saldırısı' olarak ele aldıklarını belirten yetkili, olayda yaşları 13 ila 18 arasında değişen çocukların da olduğu 22 kişinin hayatını kaybettiğini, 59 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Patlamayı bir erkeğin gerçekleştirdiğini kaydeden yetkili, saldırganın tek başına mı, yoksa bir hücreye bağlı olarak mı saldırıyı düzenlediğinin araştırıldığını kaydetti. Yetkili ayrıca, üzerindeki el yapımı bombayı infilak ettiren saldırganın da patlamada öldüğü belirtti.

KAYBOLAN ÇOCUKLAR İÇİN SEFERBERLİK

Patlamanın ardından çok sayıda aile, kaybolan yakınlarını bulmak için sosyal medyaya başvurdu.

ARİANA GRANDE: ÇOK ÜZGÜNÜM

Manchester Arena'daki patlama anında konserini tamamlamak üzere olan Grande, Twitter hesabından bir mesaj paylaştı. Üzgün olduğunu ifade eden Grande, "Üzgünüm. Söyleyecek sözüm yok" diye yazdı.

BAYRAKLAR YARIYA İNDİRİLDİ

Öte yandan İngiltere yönetiminin merkezi olan Londra'daki Downing caddesindeki resmi binalarda yer alan bayraklar yarıya indirildi.