İngiltere'de yaşayan gazeteci ve yazarlardan HAYIR çağrısı

İngiltere'de yaşayan gazeteci ve yazarlardan HAYIR çağrısı

İngiltere'de yaşayan bir grup akademisyen, yazar ve gazeteciden Britanya'da oy kullanacak vatandaşlara HAYIR çağrısı geldi.

İngiltere'de yaşayan bir grup akademisyen, yazar ve gazeteci, yaptıkları açıklamayla Britanya'da oy kulanacak vatandaşlara HAYIR oyu verme çağrısında bulundu.

Açıklamada, "Bağımsız, demokratik ve laik bir Türkiye’nin hepimiz ve gelecek nesiller için vazgeçilmez bir hak olduğunu, bunun için ülke içinde adil ve kalıcı bir barışın gerekli olduğunu düşünüyoruz. Bu yüzden Britanya’da oy kullanacak bütün vatandaşları, bir kez daha düşünmeye, sorgulamaya, demokrasiye, barışa ve geleceğimize sahip çıkmak için HAYIR demeye çağırıyoruz" denildi. 

"Demokrasi, Barış ve Kardeşlik için çağrımızdır!" denilerek yapılan açıklama internet üzerinden de imzaya sunuldu. 

Yapılan açıklama ve çağrıcılar şu şekilde:

Demokrasi, Barış ve Kardeşlik için çağrımızdır!

Ülkemizde 16 Nisan’da son derece kritik bir referandum oylaması yapılacak.

İngiltere’de yaşayan akademisyen, yazar, gazeteci ve sanatçılar olarak Türkiye’de yüzlerce akademisyen, gazeteci, milletvekili, belediye başkanı, yazar, aydın ve sanatçının gözaltına alındığı, görevden uzaklaştırıldığı, tutuklandığı; Kürt halkına ve siyasi temsilcilerine karşı siyasi kıyım yapıldığı; işçi ve emekçilerin grevlerinin yasaklandığı; birçok muhalif gazete, dergi, radyo ve televizyonun kapatıldığı bir süreci derin bir kaygıyla izliyoruz.

OHAL yönetimi koşullarında, dikta rejimine yasal bir kılıf oluşturmak ve yolsuzluk dahil işlenen suçları örtbas etmek için Anayasa’da değişiklikler içeren bir referandum oylamasına gidiliyor.

Bağımsız, demokratik ve laik bir Türkiye’nin hepimiz ve gelecek nesiller için vazgeçilmez bir hak olduğunu, bunun için ülke içinde adil ve kalıcı bir barışın gerekli olduğunu düşünüyoruz. Bu yüzden Britanya’da oy kullanacak bütün vatandaşları, bir kez daha düşünmeye, sorgulamaya, demokrasiye, barışa ve geleceğimize sahip çıkmak için HAYIR demeye çağırıyoruz.

Çağrıcılar:

Prof. Mehmet Uğur
Yazar Aydın Çubukçu
Doç. Seçkin Sertdemir
Yrd. Doç. Ertan Ersoy
Yönetmen Suat Eroğlu
Yazar Akın Olgun
Gazeteci Faruk Eskioğlu
SPOT Sözcüsü Çağdaş Canbolat