İnce'den 'miting kararı' değişikliği

İnce'den 'miting kararı' değişikliği

Bartın ve Zonguldak mitinglerini iptal eden Muharrem İnce'nin son dakika kararı ile mitingleri yapacağı öğrenildi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 24 Haziran'daki Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Bartın ve Zonguldak mitinglerini iptal etti. 

CHP, İletişim Koordinatörlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanı Adayı Sayın Muharrem İnce’nin, bugün (21.05.2018 Pazartesi) için duyurulan Bartın ve Zonguldak miting programları iptal edilmiştir" denildi.

İnce dün CHP’nin milletvekili adaylarının açıklanmasının ardından “Sesim kısıldı, yarın yapmayı planladığımız Zonguldak ve Bartın Mitinglerimizi iptal edersek kusura bakmayın. Önümüzdeki günlerde telafi ederiz” demişti.

Kulislerde İnce’yi destekleyen adayların liste dışı bırakıldığı konuşulurken, İnce’nin iptal kararı tepki olarak yorumlandı.

'SES KISIKLIĞI İLE İLGİSİ YOK'

Bidebunu izle'ye konuşan Muharrem İnce'ye yakın kaynaklara göre, İnce'nin bugünkü mitinglerini iptal etmesinin 'ses kısıklığı' ile ilgisi yok. Mitingler, parti yönetimi ve İnce arasındaki liste krizi nedeniyle iptal edildi. İddiaya göre, akşam saat 17.00'ye kadar çözüm için müzakeler sürecek.

MİTİNGLER YAPILACAK

Saat 11:30’da yapılan ikinci bir açıklamada mitinglerin planlandığı gibi gerçekleştirileceği duyuruldu.

İnce yaptığı yeni açıklamada "Sesim biraz düzeldi, bugün 14.30’da Bartın’da, 17.00’de Zonguldak’ta mitinglerimize devam edeceğiz. Sesim kötü çıkarsa kusura bakmayın" dedi.