İnce: Sarayda yaşaya yaşaya milleti unuttu

İnce: Sarayda yaşaya yaşaya milleti unuttu

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Sivas'taki mitingde konuştu.

Muharrem İnce'nin Sivas'taki konuşmasından satır başları şu şekilde:

Piyasalarda dedikodu var bunu bertaraf ediniz. Kambiyo kontrolü ve yabancı para cinsinden varlıkların TL’ye dönüştürüleceği gibi çağ dışı uygulamaların gündemde olmadığını paylaşınız.

Bu tavsiyeleri dikkate alırsanız piyasadaki finansal istikrara katkı sağladığını hep birlikte göreceğiz. Aziz milletim korkmayın 24 Haziran’dan sonra bu aksaklıkları düzelteceğiz. Ekonomik akıl devreye girecek kamu disiplini sağlanacaktır. Yatırım güvenliğini hep birlikte sağlayacağız. 

Bu tehlikelerden kurtulmak için önce yanınızdaki danışmanlarınızı derhal uzaklaştırın. Merkez Bankası para para politikasını bağımsız olarak sağlayacaktır. Atılacak bu adımlarla bu karanlık tablo yitirilecektir. Bunu bir uyarı olarak milletin önünde yapıyorum.

'BU GİDİŞE İNCE BİR AYAR VERECEĞİZ'

Bu kötü gidişe dur deyim ince bir ayar vereceğiz. 30 sene önce 15 milletvekiliniz vardı şimdi ise 5 vekiliniz var. Fakirliyorsun, kamu yatırımlarından kar alamıyorsun. Demirçelik, çimento, et balık kurumu, askeri hastane hepsi gitti. Yani sen cumhuriyet tarihi boyunca hep geriye gitmişsin ama oylarını hep aynı yere vermişsin.

'BAKANIN ADI FAKIBABA, ÇİFTÇİNİN FAKİR BABA'

Çiftçiye mazotu 3 TL'ye vereceğiz dedim. Fakıbaba 2,5 TL'ye veriyoruz demiş. Ortada bir yalancı bir var. Cuma günü Uşak ya da Afyon'da çiftçinin deposunu doldurup faturayı Fakıbaba'ya göndereceğim. Ödemezse ben helal paramdan ödeyeceğim. Tarım Bakanı'nın adı Fakıbaba, çiftçinin adı fakir baba.

'ASGARİ ÜCRET 2200 TL OLACAK'

Asgari ücret 1 ayda 2200 TL olacak. Bu millet tercihlerini ondan yana kullandığımızda görecek ki mutlu yaşayacak. Köprü yaptın mı diye bana soruyorsun. Erdoğan sen hiç şeker fabrikası yaptın mı? Bunları sattın.

Doğru üçüncü köprüyü sen yaptın. Özal ve Demirel'in yaptığı para hazineye gidiyor. Senin yaptığı köprü uluslararası şirketlere gidiyor. Demirel'in yaptığı köprüden geçen para ödüyor. Seninkinden deli dumrul gibi geçen de geçmeyen de para ödüyor.

Böyle bir devlet olamaz. Yol yaptın kalitesiz çöküyor. Hastane yapıyor, yatak başı 300 bin TL. Kamu ihale kanununa uymuyorsa yatak başı 900 TL aziz hemşerilerim memleket soyuluyor.

Size bir hikaye anlatayım. Çiftçi kardeşlerim Ziraat bankasının görevi ne çiftçiyi kalkındırmaktır. Ziraat Bankası 22 ülkeden kredi topladı. 1 milyar Dolar kredi verdi. 2 yıl da ödemesiz olarak. Ey AK Partiye oy verecek çiftçi kardeşim. Çiftçi bitmiş bak benim Erzincanlı kardeşim. Bu para medya patronuna verildi. Bu para fabrikalara verilseydin. 1000 fabrika ayağa kalkardı. Kobilere verilseydi. 450 bin kadar 10 bin kobi ayağa kalkardı. Sana 45 bin TL vermiyor. Bir medya patronuna 1 milyar Dolar veriyor. Kendi düşen ağlamaz. Sonra dert yanma. 16 senedir aynı doktor. Doktor iyileştiremiyor seni gel yeni doktorun yanına gel korkma.

'SARAYDA YAŞAYA YAŞAYA MİLLETİ UNUTTU'

Değerli Sivaslılar memleket böyle soyuluyor. Sarayda yaşaya yaşaya milleti unuttu. İmam hatip liselinde okuyan çocuk yok artık. Dolar oldu. Rabia'yı yapma Dolar Osmanıl tokadı yaptı.

Seçmen kaydınız nerede aman ha bir oy cumhurbaşkanlığı demektir. Öğretmen abiniz olarak söylüyorum. Hiçbir öğrenci tarikat yurtlarına muhtaç kalmayacak. 2 bayram 19 Mayıs, 29 Ekim toplam bin TL karşılıksız geri ödemesiz burs verilecek. Türkiye Cumhuriyeti'nin hediyesidir size. Hiçbir üniversite öğrencisi tarikat yurtlarına muhtaç kalmayacak. Devletin yaptığı yardımları AK Parti ya da Erdoğan yapmıyor, devlet yapıyor. O yardımları arttıracağım.

Muhtara devlet onurlu bir ücret verecek. Sadaka değil bu. Fakir vatandaşım sana verilen para kimsenin lütfu değildir. Ananın ak sütü gibi helaldir.

Erdoğan'ın peşine düşerseniz, "tezek" der, çöplük der... Muharrem İnce'nin peşine düşerseniz "mühendislik" der, "gelecek" der.

Cumhurbaşkanın merkez bankasına talimat verme hakkı yoktur. Üniversiteler bölünsün insanlar kavga etsin, böyle bir cumhurbaşkanı yok.

'16 YILDIR AYNI MAAŞI ALIYORUZ, SEN NASIL ZENGİN OLDUN'

Bana Erdoğan gariban Cumhurbaşkanı diyor. Ben ondan önce vekilliğe başladık. Asker olsak ben çavuş o onbaşıydı. 16 senede o nasıl bu varlığın sahibi oldu. 16 yıldır aynı maaşı alıyoruz. Ben gariban oldum, sen nasıl zengin oldun? Türkiye'nin yönetimi şu an tek adam üzerine ve yanında ehliyetsiz bir takım var. Bu ülkenin evlatları Tayyip Erdoğan'ın marabası değildir.

Ey aziz milletim, ey AKP'li kardeşim, Ey HDP’li kardeşim, Ey MHP’li kardeşim, öğrenci kardeşim siz de gelin. 1 yıl eğitim de uzlaşmayı sağlayacağız. Bu sınav sistemi adil, hakkaniyetli denilecek. Bunu sağladıktan sonra eğitim modelini değiştireceğiz.

Dediğim dedik çaldığım düdük demeyelim. Bu ülkenin çocuklarına yazık etmeyelim. Anlaşa biliriz. Uzlaşa biliriz.

Elinizi vicdanınıza koyun AKP'ye oy veren vatandaşıma sesleniyorum. Cumhurbaşkanlığının 2017 giderlerini açıklayacağım. Cumhurbaşkanlığı bütçesi Aralık'ta sıkı dur 359 trilyon. Bunu harcamasan olmaz mı? Cumhurbaşkanını bütçesi 25 kat arttı. Senin gelirin 25 kat arttı mı. Yapma etme batırma memleketi.

Sizin 2007'den 2018'e geliriniz 25 kat arttı mı? Cumhurbaşkanlığının bütçesi neden 25 kat artıyor. Ben mal varlığımı açıkladım. Millete siz zenginleşmeden ben zenginleşmeyeceğim dedim. Milletten toplanan bağışla bu mitingleri yapıyoruz. Medya ise özel uçağımla bu programlara katıldığımı yazdı. Ancak benin sülalem toplansa uçak alamayız. Sizdi bu bağışların hesabını tek tek vereceğiz.