İnce: Çocukları tarikat yurtlarına bırakmayacağız

İnce: Çocukları tarikat yurtlarına bırakmayacağız

Muharrem İnce Düzce'de konuşuyor.

Düzce’de miting yapan CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, "Yolsullara yardım ettiğinde Erdoğan mı veriyor parayı? Devlet veriyor. Gençler hiçbirinizi tarikat yurtlarına muhtaç etmeyeceğim” dedi.

"Cumhurbaşkanını eleştirmek için tweet atamayan genç yaratıcı olamaz” diyen İnce, “Gençleri iyi yetiştireceğiz. Her yıl 10 bin öğrenciyi yurtdışına göndereceğiz. Bu parayı kim verecek? Bu parayı Türkiye Cumhuriyeti verecek” dedi.

İnce’nin konuşmasından satır başları şöyle:

“Erdoğan'a 2 sorum olacak. Bu sorularıma cevap bekliyorum. Sakın başka yerlere çekme. Cumhurbaşkanlığı'nın 2017 bütçesi Aralık kaç para? 359 milyon! Cumhurbaşkanlığı'na bir ödenek ayrılmış Ocak'tan önce harcamış harcamış, Aralık ayına gelmiş bakmış kasada para var. 27 milyon civarı harcarken 357 milyon civarı harcamış. Ey Erdoğan sen kimin parasını bu şekilde harcıyorsun. Yüzde 85 evet veren AK Partili kardeşlerime sesleniyorum; Yazık, günah değil mi?

 2007 Cumhurbaşkanlığı bütçesi 33 milyon, 2017 199 milyon, 2018 845 milyon

2007'den itibaren 25 kat artmış harcadığın para.

 Senin derdin Müslümanların dini duygularını sömürmek.

İkinci sorum şu; Ey Erdoğan ABD'deki lobi şirketlerine ne kadar ödedin? ABD'deki lobi şirketlerinden Netanyahu'nun partisine üye olan var mı?

Bizim dönemimizde sadece yetenek, ehliyet olacak. Kamuda yükselmenin temel kriterini yetenek üzerine kuracağız.

Dün gece bir genç ağlattı. Asgari ücretli bir genç 50 TL yardım gönderdi bana. 

Mal varlığımı açıkladım. Bunun da hesabını milletin önüne koyacağız. Bu kampanyada ne kadar haklı olduğumu gördüm. Bana şöhretli insanlar değil büyük davaya inanmış insanlar lazım. 

Muharrem İnce cumhurbaşkanı olduğunda fındık 15 lira olacak.

Köylü çocuğu olarak söylüyorum. Köylüyü çiftçiyi ezdirmeyeceğiz. 

16 yıl sonra bir değişiklik yaptığınızda yeni bir kişiyi seçtiğinizde ne olacak? Türbanlı türbansız ayrımı olmayacak. Her şeyi üreticeğiz, ithal etmeyeceğiz. Kendine güvenen Türkiye olacak. Oyun başlayınca kural değişmeyecek. 

Cumhurbaşkanı olmak İNCElik ister. Benim dönemimde belediye başkanına istifa et diye baskı yapılmayacak. Yolsuzluk olmayacak. Damadım bakan olmayacak. Benim dönemimde ihalaler peşkeş çekilmeyecek. Oğlumun vakfı olmayacak. İnsan atıl kalmayacak. Meral atıl kalmayacak. Balıkçılık özendirilecek. Sanayinin yüzde 21i atıl durumda. Bunu harekete geçireceğiz. 

En önemlisi uzlaşmayı sağlayacağız. Bütün annelere sesleniyorum. Ülkücülere, AKP'li annelere sesleniyorum. En değerli varlığımız çocuğumuz değil mi? Erdoğan geliyor değiştirin sınavı diyor. Benim dönemimde bu olmayacak.

Eğitimde uzlaşmadan yol alamayız. Önce uzlaşacağız. Bir model ortaya koyacağız. Kim iktidara gelirse gelsin o modelden ilerleyeceğiz. Çocukların sorularını çaldırmayacağız. 

Ben sınav kağıdını okumak önce ismini kapatırdım. Adını görüp etkilenmeyeyim adil olayım diye.

Türkiye tekstilde üretim yapıyoruz. Otomobil üretiyoruz. Üretiyoruz ama para kazanamıyoruz. Marka yok teknoloji yok tasarım yok. Bir italyan elbisesine 15 bin lira veriyorlar. Elbise Türkiyenin. Sen kazanıyorsun 5 lira.

Gençler tasarımla markayla teknolojiyle ilgilenecek. Hangi gençler? Özgür gençler.

Cumhurbaşkanını eleştirmek için tweet atamayan genç yaratıcı olamaz

Gençleri iyi yetiştireceğiz. Her yıl 10 bin öğrenciyi yurtdışına göndereceğiz. 

Bu parayı kim verecek? Bu parayı Türkiye Cumhuriyeti verecek. 

Yoksullara yardım ettiğinde Erdoğan mı veriyor parayı? Devlet veriyor. 

Gençler hiçbirinizi tarikat yurtlarına muhtaç etmeyeceğim.”