İmara kapalı olan Ayder Yaylası’na Erdoğan’ın talimatıyla sil baştan yapılaşma!

İmara kapalı olan Ayder Yaylası’na Erdoğan’ın talimatıyla sil baştan yapılaşma!

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden ve Karadeniz’in cennet yüzlerinden olan Ayder Yaylası’na Erdoğan’ın talimatıyla yeniden yapılandırılacak. Yüzde 90’ı imara kapalı olan cennet yaylaya yapılaşmanın, temel mantığı ‘inşaat yapma’ üzerine kurulu olan TOKİ koordinatörlüğünde gerçekleştirilmesi bölgenin akıbetinden endişe edilmesine yol açtı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden ve cennet bölgelerinden biri olan Rize'deki Ayder Yaylası’nda sil baştan yapılaşma yapılacak.

Beş bakanlığın koordinasyonunda ilk etapta yeni imar planı oluşturulacağı belirtilen yaylada, daha sonra dönüşüm gerçekleştirilerek yayla 'yeni bir görünüme' kavuşturulacak.

YÜZDE 90’I İMARA KAPALI  OLAN AYDER’İN BELEDİYE BAŞKANI: SİT KANUNUN YÜZÜNDEN BİR ŞEY YAPAMIYORDUK

Konuyla ilgili açıklama yapan Çamlıhemşin Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu, Ayder’in önemli bir turizm merkezi ve SİT alanı olduğunu belirterek, 90’ının imara kapalı olduğunun altını çizdi.

Haşimoğlu, “Cumhurbaşkanımızın Ayder’e karşı ayrı bir hassasiyeti var. Onun Ayder ile ilgili hayallerini gerçekleştirmek için yeni bir takım çalışmalar başlatıldı. Bu çalışmaların Ayder’de yaşayanlar için elbette bir takım bedelleri olacak. Geçmişte Ayder doğru planlanmamış. Sadece tahribatın azaltılması için yapılması gerekenlerin de yapılmasını önleyen kurallar konulmuş. Kadimden bu yana orada yaşayan insanlar var. Boğazda yalısı olanlar gibi Ayder’deki bir halanın da orada yeri var. Ayderliler de kadimden kendilerine kalan arazilerini değerlendirmek istiyor. Ama SİT kanunu nedeni ile kullanamıyor. Ayder’in yüzde 90’ı şu anda yapılaşmaya tamamen kapalı. Kurumlar arasında ki uyuşmazlıklardan dolayı da 2007 yılından beri Ayder’de bir imar planı çıkartamadık“ şeklinde konuştu.

CUMHURBAŞKANI TALİMAT VERDİ: TOKİ ANA KOORDİNATÖR!

İHA’nın haberine göre Haşimoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile beş bakanlığın koordinesinde Ayder’in yeniden yapılandırılacağını savunarak “Yeni yılda 5 bakanlık, Rize Valiliği ve belediyemizin koordinesinde Ayder ve çevresi için yeni bir imar planı için çalışma başlatılıyor. Tüm bu kurumlar koordineli olarak belli bir plan çerçevesinde kendi üzerlerine düşeni yapacaklar. TOKİ ana koordinatör olacak” dedi.

 

DAHA FAZLA