İmam hatip okullarına toz kondurulmuyor: Verilen eğitimi eleştiren imam hatip öğretmenine soruşturma açıldı

İmam hatip okullarına toz kondurulmuyor: Verilen eğitimi eleştiren imam hatip öğretmenine soruşturma açıldı

İmam hatip lisesinde öğretmen olan Cemil Kılıç hakkında, eğitim sistemini ve imam hatip okullarını eleştirdiği için soruşturma başlatıldı. Kılıç, "Daha iyi eğitim için eleştiriyorum" diye karara tepki gösterdi.

İstanbul Gaziosmanpaşa’da bir imam hatip okulunda görev yapan öğretmen ve ilahiyatçı-yazar Cemil Kılıç hakkında, imam hatiplerdeki eğitimi eleştirdiği gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

Medya ve sosyal medyada eğitim politikalarını eleştiren Kılıç’ın, imam hatip okullarında yaşanan sıkıntılara da yaptığı vurgular soruşturma konusu oldu.

"ALEVİ MİSİN, SÜNNİ MİSİN?"

BirGün'den Serbay Mansuroğlu'nun haberine göre, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) müfettişleri, öğretmen Cemil Kılıç’ın Arapça ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri verdiği okula giderek ifadesini aldı. İfade sırasında müfettişler, sosyal medyada ve medyada yer alan eğitim sistemindeki eleştiriler ve özellikle de imam hatip okulları ile ilgili paylaşımları sordu.

Medyada paylaşılan bir görseli gösteren müfettişler, öğretmen Cemil Kılıç’a imam hatip okullarını neden eleştirdiğini sordular. Ayrıca Kılıç’a, “Alevi misin, Sünni misin?” sorusu da soruldu.

"DAHA İYİ BİR EĞİTİM SİSTEMİ İÇİN ELEŞTİRDİM"

Öğretmen Cemil Kılıç ise savunmasında, “Ben Eğitim İş İstanbul 4 No’lu Şube Örgütlenme yöneticisiyim. Sendikal görevim nedeniyle eğitim sistemi ve eğitim politikaları hakkında görüş belirtme hakkım ve görevim bulunmaktadır” dedi.

“Eğitim politikalarına dair yaptığım paylaşımlar ve açıkladığım görüşler yasal bir hakkın kullanımıdır” diyen Kılıç, savunmasında şu ifadeleri kullandı:

“İmam hatip okullarına yönelik yaptığım eleştiriler, kötüleme amaçlı değil daha iyi bir eğitim sistemine kavuşma amaçlıdır. Nitekim gerek imam hatip okullarında gerekse tüm eğitim kurumlarındaki olumlu bulduğum yanları da pek çok kez dile getirip paylaştım.”

"MEVCUT MÜFREDAT GERİCİ BİR DİN ANLAYIŞINA SAHİP"

Kendisinin de ortaokul ve liseyi imam hatip okullarında okuduğunu, ancak imam hatiplerin daha iyi bir müfredata sahip olması ve ihtiyaç düzeyinde açılması gerektiğini vurgulayan Kılıç, savunmasına şöyle devam etti:

“Mevcut müfredatın gerici bir dini anlayışa sahip olduğu kanısındayım. Ayrıca Alevilik Sünnilik meselesine gelince... Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ders müfredatında zaten Alevilikle ilgili bir kısım bilgiler bulunmaktadır. Buna rağmen ben yine de üzerimde oluşturulan baskı nedeniyle derslerimde Alevilikle ilgili hiçbir konuya girmedim, girmiyorum.”

DAHA FAZLA