İlkokul 1. sınıf öğrencilerine ‘idam’ kelimesi hecelettirildi

İlkokul 1. sınıf öğrencilerine ‘idam’ kelimesi hecelettirildi

15 Temmuz'dan sonra okullarda yaşanan skandallara yenisi eklendi. Kocaeli’de ilkokul 1. sınıf öğrencilerinden 'idam' kelimesini hecelemeleri istendi.

Kocaeli’nin Körfez ilçesindeki Mimar Sinan İlköğretim Okulunda 1.sınıf öğrencilerine verilen kağıtta hecelenmesi istenen kelimeler arasında ‘idam’ kelimesi yer aldı.

Çocuklara heceletilmesi istenen, Kadir Erişgin imzalı alıştırma kağıdında ‘İhanet’, ve ‘Cephane’ gibi kelimeler de yer alıyor.

Evrensel’den Yavuz Seymen ve Metin Doğan’ın haberine göre, veliler, skandala tepki gösterirken, Eğitim Sen Kocaeli Şube Başkanı Suca Omurca, “Çocuklarımızı zehirliyorlar. Buna izin vermeyeceğiz” dedi. 

İDAM İPİ İLE FOTOĞRAF ÇEKEN DE VAR, TANKLARIN ÖNÜNE YATIRAN DA

15 Temmuz darbe girişiminin ardından okullarda benzet şiddet övgüleri yer almıştı. Bir öğretmen çocuklara idam ipi tutturarak çektiği fotoğrafı sosyal medyada paylaşmış,  başka bir okulda anaokulu çağında çocuklar tankların önüne yatırılmıştı. Başka bir okulda ise 15 Temmuz temalı panonun önüne ‘Zafer İslam’ın’ yazısı asılmıştı.

[ih2]

'6 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUN ELİNE BU KAĞIT VERİLİR Mİ?'

Konu ile ilgili konuşan bir veli “Çocuğum bana idam ne demek diye sorduğunda ben ne cevap vereceğim? 6 yaşındaki çocuğun eline böyle kağıt verilir mi?” diye sordu.

OKUL YÖNETİMİ: KAĞITTAN HABERİMİZ YOK

Mimar Sinan İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Tekin Okulmuş ise “Benim böyle bir kağıttan haberim yok. Biz sadece derslerin müfredata uygun olup olmadığını, sınıf ders defterinden teyit ediyoruz. Kağıt hakkında bir bilgim olmadığı için kelimeler hakkında yorum yapamam” dedi.

 

DAHA FAZLA