İlk 'resmi' müftü nikahını kayyum atanan belediye düzenledi

İlk 'resmi' müftü nikahını kayyum atanan belediye düzenledi

TBMM'de AKP'lilerin oylarıyla geçirilen müftülere nikah kıyma yetkisi veren yasa düzenlemesi ilk kez uygulandı. Kayyumla yönetilen Bismil Belediyesi, müftü ile birlikte toplu nikah töreni düzenledi.

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde DBP'li belediye başkanlarının görevden alınmasıyla atanan kayyum Turgay Gülen tarafından toplu nikah töreni düzenlendi. 

MÜFTÜ ÇİFTTEN 5 ÇOCUK İSTEDİ

30 çiftin katıldığı törende Mehmet Emin Sevim ile Özlem Sevim çiftinin nikahını İlçe Müftüsü Ahmet Durmuş kıydı. Durmuş, kendisini 8 çocuğu olduğunu belirterek evlenen çiftlerden 5'er çocuk yapmalarını istedi. 

'ARTIK KÜÇÜK YAŞTAKİLERİN NİKAHINI KIYMAYACAĞIZ'

Durmuş tören yağtığı konuşmada, müftülere nikah yetkisi verilmesine yönelik eleştirilere karşı çıkarken yasalarla belirnene yaş sınırının altındaki insanların nikahlarını kıydıklarını da itiraf ederek şöyle konuştu:

İlk kez resmi bir nikah kıydık. Bu akşam, daha önce nikahları kıyılmış 30 çiftimizin resmi nikahını kıydık. Eskiden gece yarısında gelip bizi evden alırlardı 'gelin nikahımızı kılın' diye. Gidip kılıyorduk ama dini nikahı kıyabiliyorduk. Herkesin küçük yaştaki çocukların evlilikleri artar diye endişesi vardı. Biz de evlendirme memurları gibi artık yasaların bize verdiği yasa ölçüsünde nikah kıyacağız. Yani yasada belirtilen yaş neyse biz de o yaştan daha küçük çocukların nikahını asla kılamayız. Yasadışı bir nikahı kılmamız mümkün değil. Diyanetin bize verdiği yetkiler ölçüsünde resmi olarak nikahları kıyacağız.