İleri'nin Nureddin Yıldız haberlerine sansür

İleri'nin Nureddin Yıldız haberlerine sansür

İleri Haber'in Nureddin Yıldız'la ilgili birden fazla haberinin paylaşımı Facebook tarafından kaldırıldı. Söz konusu haberlerdeki videolara da erişim engellendi. Avukat Özgür Urfa, durumu sansür olarak nitelendirdi.

İleri Haber'in Nureddin Yıldız'ın sapık fetvalarıyla ilgili iki haberine Facebook'tan sansür geldi. İleri Haber editörleri bugün sitenin Facebook hesabına girdiklerinde ""6 yaşındaki çocukla evlenilebilir" diyen Nurettin Yıldız'dan İleri Haber'e dava" ve ""Çalışan her kadın fuhuşa hazırlık"" başlıklı haberlere dair paylaşımların kaldırıldığı uyarısıyla karşılaştılar. Uyarıda "bir başkasının fikri mülkiyet haklarını ihlal ettiğine dair aldığımız bir şikayet nedeniyle Facebook tarafından kaldırılmıştır" ifadelerine yer verilirken, benzer ihlallerin yaşanması durumunda İleri Haber sayfasının Facebook'ta içerik paylaşmasının engellenebileceği ve hatta hesabın kapatılabileceği uyarısı da yer aldı.

VİDEOLAR DA SANSÜRLENDİ

İleri Haber'in Nureddin Yıldız haberlerine dönük sansür, Facebook'la sınırlı kalmadı. Nureddin Yıldız'ın İleri Haber'de yer alan ""6 yaşında evlenilebilir" diyen Nurettin Yıldız'dan İleri Haber'e dava" ve "İleri Haber'e Nurettin Yıldız  soruşturması" başlıklı haberlerdeki  "6 yaşında çocukla evlenilebilir" "Çalışan her kadın fuhuşa hazırlıktır" ve "Kadın spikeri izlemek caiz değildir" gibi sapık fetvalarının videolarına da yine "telif hakkı talebi" gerekçesiyle erişim engeli kondu.

Konuyla ilgili olarak görüşüne başvurduğumuz Avukat Özgür Urfa, söz konusu videoların Internet'te kolaylıkla bulunabileceğinin altını çizerek bu koşullarda telif haklarıyla ilgili bir sorun olmadığını ve İleri Haber'e açılan davanın haberleştirilmesinde de bir hukuksuzluk olmadığını belirterek, bu paylaşımların Facebook tarafından kaldırılmasının sansür olduğunu belirtti.

DAHA FAZLA