İlerici Kadınlar'dan laikliğin 81. yıl dönümünde açıklama 

İlerici Kadınlar'dan laikliğin 81. yıl dönümünde açıklama 

İlerici Kadınlar Meclisi laiklik ilkesinin anayasada cumhuriyetin temel nitelikleri arasında yer almasının 81. Yıl dönümünde bir açıklama yaparak, “Haklarımızdan da laiklikten de vazgeçmiyoruz!” dedi.

İleri Haber

Laiklik ilkesi 81 yıl önce 5 Şubat 1937 tarihinde yapılan değişiklikle Cumhuriyetin temel nitelikleri arasında yer aldı.

İlerici Kadınlar Meclisi laikliğe, cumhuriyetin temel nitelikleri arasında yer verilmesinin yıldönümünde bir açıklama yayınladı.

Açıklama şöyle:

GERİCİLİK KAYBEDECEK LAİKLİK KAZANCAK

“81 yıl önce bugün,  laiklik ilkesi, anayasada cumhuriyetin temel nitelikleri arasında yer aldı. Aydınlanma mücadelesinin kazanımı olan laiklik; biz kadınların oy hakkı, eğitim hakkı, temel yasal haklar ve medeni haklar için yıllardır verdiğimiz mücadeleye asgari bir zemin sağlıyor. Bugün geldiğimiz noktada ise kadınların kamusal yaşamdan dışlanmaya çalışıldığı, Diyanet’in toplumsal yaşamı belirlediği, medeni kanunun yok edilmeye çalışıldığı, eğitimde gericileşmenin hızla devam ettiği, çocukların her türlü istismara maruz bırakıldığı bir karanlık dönemdeyiz.

Ancak bizler bu karanlığa teslim olmayacağız. Mücadele ile kazandığımız haklarımızı, özgürlüklerimizi, irademizi 'göklerden gelen karar'la yürütmeye çalıştığınız düzeninize teslim etmeyiz. Haklarımızdan da laiklikten de vazgeçmiyoruz!”

DAHA FAZLA