İlerici Kadınlar Meclisi’nden 25 Kasım açıklaması

İlerici Kadınlar Meclisi’nden 25 Kasım açıklaması

İlerici Kadınlar Meclisi’nden 25 Kasım’a ilişkin yapılan açıklamada, “bir bedenimiz kalsa da onunla direneceğiz, dayanışmamızı öreceğiz” dendi.

İlerici Kadınlar Meclisi, ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü’ dolayısıyla “Şiddete Karşı Bir Aradayız: Sen Tek Biz Bir” başlıklı bir basın açıklamasında bulundu.

Açıklamada, “OHAL’i bahane edip KHK’larla işimizden atılsak da, derneklerimiz kapatılsa da, sesimizi kısmak için kanallarımız gazetelerimiz kapatılsa da, bir bedenimiz kalsa da onunla direneceğiz, dayanışmamızı öreceğiz” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamanın tamamı şöyle:

ŞİDDETE KARŞI BİR ARADAYIZ: SEN TEK BİZ BİR

"Dinci gericiliğin toplumsal yaşamda etkisinin giderek artması, kadın düşmanı yasalar, kadına yönelik şiddetin cezasız kalması ve iyi hal indirimleri nedeniyle hem şiddete maruz kalan kadın sayısı hem de şiddetin dozu her geçen gün artırıyor.

Kadına yönelik şiddeti engellemek için önleyici tedbirler almak yerine kadın düşmanı açıklamalar ve uygulamalarla AKP/Saray rejimi kadına yönelik şiddeti körüklüyor, şiddet faillerine güç veriyor.

Bir yanda “isteseniz de istemeseniz de o yasa geçecek” diye emir vererek imamlara nikâh kıyma yetkisi veren diktatör, bir yanda biz kadınlar; şiddete, gericiliğe, sömürüye, erkek egemenliğine karşı dayanışmayla, mücadeleyle direnen kadınlar…

Hep beraber el kaldırdığınız bu kadın düşmanı yasalar bizim için hükümsüzdür, boşuna uğraşmayın tek bir kız çocuğunun dahi imam nikâhı ile istismar edilmeyeceği güne dek mücadele edeceğiz…

Evliliğin kuruluş aşamasını dini kurallara bağladık, sırada boşanma var diyerek, boşanmalarda arabuluculuğu getirmeye çalışanların karşısına yine biz çıkacağız ve “Arayı bulma, önümden çekil yeter!” diyeceğiz.

"Kadının karnından sıpayı, sırtından sopayı eksik etmeyeceksin!” mahkeme kararlı yıllardan, şiddet tehdidinin varlığında evden uzaklaştırmayı düzenleyen 6284 sayılı yasanın hedef alındığı günlere geldik. Etimizle tırnağımızla kazandığımız, ülkenin dört bir yanında tüm kadınlar için ortak bir kırmızı çizgi olan 6284 sayılı yasaya dokundurtmayız.

OHAL’i bahane edip KHK’larla işimizden atılsak da, derneklerimiz kapatılsa da, sesimizi kısmak için kanallarımız gazetelerimiz kapatılsa da, bir bedenimiz kalsa da onunla direneceğiz, dayanışmamızı öreceğiz.

 Biz her 25 Kasım’da olduğu gibi bu 25 Kasım’da da sokaklarda, meydanlarda bizi silmek istediğiniz her yerde olacağız, tek adamlara, şiddete, cinayete karşı bir arada olacağız…”



 

DAHA FAZLA