İLEF öğrencileri Dekanlığı işgal etti: Artık bizim için dekanın duvardan bir farkı yoktur

İLEF öğrencileri Dekanlığı işgal etti: Artık bizim için dekanın duvardan bir farkı yoktur

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü öğrencileri okulda boykot ilan ederek üniversite rektörü Erkan İbiş'in istifasını istedi. İLEF öğrencileri ise Dekan Abdülrezzak Altun'un makamını bir süreliğine 'işgal' etti.

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri Dekan Abdülrezzak Altun'un istifasını istemek için dekanlık kapısında açıklama gerçekleştirdi. Dekanın kapısına "Duvar" ören İLEF'liler "Artık bizim için dekanın duvardan bir farkı yoktur" dedi.

İhraç edilen hocaların ve öğrencilerin duvara notlarını bırakmasının ardından 'işgal' sona erdirildi. 

CEBECİ KAMPÜSÜ REKTÖR İBİŞ’İ İSTİFAYA ÇAĞIRDI

 Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü öğrencileri bir bildiri yayınlayarak, Rektör Erkan İbiş’i istifaya davet etti.

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan 686. Sayılı KHK ile görevlerinden uzaklaştırılılan Ankara Üniversitesi’nden 72 akademisyen ve atılan diğer akademisyenler için,  Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü Öğrencileri imzasıyla bildiri yayınlandı. Bildiride, YÖK’ün ihraçların sorumlusu olarak rektörleri gördüğü hatırlatılarak, “Buradan Erkan İBİŞ’e ve İBİŞ’in fakültedeki yüzleri olan dekanlara çağrı yapıyoruz. Muhbirliği bırakın. En kısa sürede istifa edin. Bu hukuksuzluğa ortak olmayın” uyarısında bulunuldu. 

'BU KAMPÜS KOLTUK SEVDALILARININ DEĞİLDİR'

Cebeci Kampüsü’nün tarihsel öneminden bahsedilen bildiride, fakültenin eleştirel düşüncenin merkezi olduğu için saldırı altında olduğu vurgulandı. Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin kurulduğu günden bugüne dek üst düzey bürokratlar ve devlet adamları yetiştirdiği ifade edilirken, “Kampüsün asıl sahipleri korkaklar ve koltuk sevdalıları değil, Mahir Çayan’lar, Cemal Süreya’lar, Korkut Boratav’lardır” denildi.

 'EĞİTİM HAKKIMIZ GASP EDİLDİ'

Öğrencilerin, eğitim haklarının gasp edildiğini vurguladıkları bildiride, hak kaybına uğrayan tüm akademisyenlerin, en kısa sürede görevlerine iade edilmesi istendi. Bildiri şöyle noktalandı: “Çok sevdikleri öğrencilerden uzaklaştırılan, çeşitli hukuksuzluklarla boğuşmak zorunda kalan 117 hocamızıın yanında olduğunu koltuk sevdalılarına ve baskı aygıtlarını üzerimize salan siyasi iktidara buradan bildiriyoruz. Hocalarımızın yanındayız. Hiçbir yere gitmiyoruz”

DAHA FAZLA