İhraç edilen öğretmenlerden 'sokak okulu': 'Sokaklara tahtalar kuracağız'

İhraç edilen öğretmenlerden 'sokak okulu': 'Sokaklara tahtalar kuracağız'

KHK'lar ile ihraç edilen öğretmenler Kartal'da öğrencileriyle resim ve müzik dersi yaptı.

İhraç edilerek okullarından ve öğrencilerinden koparılan KESK' üyesi öğretmenler öğrencilerini yalnız bırakmıyor. Her hafta cuma günleri 'sokak okulu' ile Kartal Meydanında farklı dersler işlenecek.

Kartal Meydanında oturma eylemi başlatarak hukuksuz ihraçları protesto eden öğretmenler okulda göremedikleri öğrencileriyle sokakta buluşuyor.

Öğretmenlerine desteğe gelen öğremnciler sokakta resim ve müzik dersi dinledi, yapılan resimler duvarlara asıldı.

3 F sınıfı öğrencileri de "Öğretmenimizi istiyoruz" yazılı bir pankart açtı.

' SOKAKLARA TAHTALAR KURACAĞIZ'

Eğitim Sen İstanbul 5 No'lu Şube yöneticisi Mehmet Sarı eylemlerine devam edeceklerini belirterek şunları söyledi:

"Yapılan ihraçlar ‘FETÖ’ye yönelik değil, Türkiye’de muhalif olan toplumun parasız eğitim almasını savunan, laiklik ,hak arama adına mücadale eden insanları yok etme operasyonuydu. Bu konuda öğrencilerimizin ve velilerimizin büyük bir desteğini aldık.Biz bunları gördük ve bu şiarla ‘binalar sizin olsun, sokaklar bizim’ dedik. KESK şubeler platformunun çağrısıyla Bakırköy ve Kadıköy’de pazartesi, çarşamba, cumartesi günleri eylemlere başladık. Kartal Meydanında da cuma günleri eylem yapmaya başladık ve sokak okulunun ilk denemesine bugün başladık.

Daha da sürdüreceğiz sokak okulunu. Sokaklara tahtalar kuracağız, değişik dersler vereceğiz.Mücadelemize devam edeceğiz. Birileri kandırıldı, 'Allah affetsin' dedi ama biz hiç kandırılmadık”

DAHA FAZLA