İhraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen: Direnişle karşılamaktan onur duyuyorum!

İhraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen: Direnişle karşılamaktan onur duyuyorum!

Açığa alındığı için ‘İşimi geri istiyorum’ diyerek 62 gündür direnen akademisyen Nuriye Gülmen de çıkarılan KHK’lar ile ihraç edildi. Gülmen ihraç kararıyla ilgili olarak, “Direnişle karşılamaktan onur duyuyorum” dedi.

Açığa alındığı için 62 gündür Ankara Yüksel Caddesi’nde ‘işimi geri istiyorum’ diyerek ihraç edilen öğretmen Semih Özakça ile direnişini sürdüren akademisyen Nuriye Gülmen ihraç edilme kararının ardından da işine dönene kadar direnişine devam edeceğini söyledi. Gülmen, “Onların KHK’ları varsa bizim de direnişimiz var” diye konuştu.

‘İŞİME DÖNENE KADAR MÜCADELE EDECEĞİM’

Açığa alınma kararına direnişle cevap veren Gülmen, ihraç edilmesine de aynı yanıtı vereceğini ifade ederek, “Bu talebi yükseltmemize rağmen bunun görmezden geldiler. Bizim açımızdan değişen pek bir şey olmadı. Açığa alınmama karşı mücadele ediyordum, şimdi ihracıma karşı ediyorum. Yine işime dönene kadar mücadele edeceğim. Zaten Semih ihraç edilmişti. Dolayısıyla direnişle karşılamaktan onur duyuyorum” diye konuştu.

‘İKTİDARIN BU KARARI KAMU EMEKÇİLERİNE KARŞI BİR SAVAŞ İLANI’

İktidar tarafından birçok nsanın ihraç edilmesine dikkat çeken Gülmen, “Bu kamu emekçilerine karşı açılmış bir savaştır. Biz de ‘savaşları kabulümüzdür’ diyoruz ve direnmeye devam edeceğiz. Onların KHK’ları varsa bizim de direnişimiz var. Tel silahımız bu” ifadelerini kullandı.

‘AKP’NİN MAAŞLI TETİKÇİLERİ TARAFINDAN BANA KARŞI BİR LİNÇ BAŞLATILDI’

KHK ile ihraç edilmesinden sonra sosyal medya üzerinden Ak troller tarafından tehditlere ve hakaretlere maruz kaldığını belirten Gülmen şöyle konuştu: “AKP’nin maaşlı tetikçileri tarafından sosyal medyada bana karşı bir linç başlatıldı.Benim yaptığım paylaşıma 400’ü aşkın yanıt vardı ve ağza alınmayacak tehditler, hakaretler edildi. Ağır silahlarla fotoğraf paylaşıp tehdit edenler var. Çok örgütlü bir saldırı olduğu anlaşılıyor. İletimin altına ‘yanınızdayız hocam’ yazarak destek veren bir öğrenciyi de sosyal medyadan emniyete ihbar ediyorlar. Bu şekilde ihbar ederek beni korkutmaya çalışıyorlar.

Sosyal medya üzerinden sadece hükümete muhalefet etiği için insanları tutukluyorlar ve F tipine atıyorlar. Beni tehdit edenler en aşağılık şeyleri yapıyorlar ve hangi savcı bunları takip ediyor. Benim başıma bir iş gelirse ne olacak? Başından söylüyorum İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Müdürlüğü bundan sorumludur. 

Kendisini sosyal medya üzerinden tehdit eden hesapları tespit ettiğini söyleyen Gülmen önümüzdeki hafta içinde bu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunacağını sözlerine ekledi.