İHL'de 18 çocuğa istismara göz yummanın cezası: 1 günlük maaş kesintisi!

İHL'de 18 çocuğa istismara göz yummanın cezası: 1 günlük maaş kesintisi!

Gerger’deki imam hatip lisesi görevlisinin 18 çocuğa istismarına göz yuman okul yöneticilerine verilen ceza ortaya çıktı: 1 günlük maaş kesintisi.

Adıyaman’daki Gerger İmam Hatip Lisesi’ndeki okulda 18 çocuğun bir hizmetlinin tecavüzüne uğradığı davada mahkemeye sunulan müfettiş raporu acı gerçeği ortaya çıkardı. Çocukların istismarına göz yuman müdür ve yardımcılarına yalnızca bir günlük maaş kesintisi verildiği öğrenildi.

Gerger İmam Hatip Lisesi'nde hizmetli olarak görev yapan Mehmet Sait G.’nin 2013-2016 yıllarında 18 çocuğu istismar etmesi ve 15 yaşından küçük iki çocuğa tecavüz etmesine ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı Teftiş Kurulu’nca hazırlanan rapor dava dosyasına girdi.

Rapora göre Mehmet Sait G., Kasım 2013-Şubat 2015 tarihleri arasında kesintisiz biçimde lise binasının üçüncü katında yer alan pansiyonda öğrencilerle birlikte kaldı. Yasak olmasına rağmen öğrencilerle aynı yatakhaneleri paylaşan Mehmet Sait G.’nin geceleri bazı öğrencilerin yanına yatarak veya hafta sonları temizlik gerekçesiyle yurdu boşalttırıp bazı çocukları yurtta alıkoyup istismarda bulunduğu belirtildi. Bazı çocuklara ise kaloriferi yakma bahanesiyle kazan dairesinde, Şubat 2015’te de tek tek ya da birkaç kişilik gruplar halinde eve götürerek tecavüz ettiği kaydedildi. 12-17 yaşlarındaki çocukların birbirleriyle akraba ya da aynı köyden oldukları saptanırken, bu süreç boyunca öğrencileri elle istismar ettiği, porno film izlemeye mecbur bıraktığı, sigaraya alıştırdığı, tehdit ettiği ve şiddet uyguladığı anlaşıldı.

‘ART NİYETE GEREK YOK’ SAVUNMASI

O dönem okulda müdürlük yapan Mehmet Arif Çetinkaya, Mehmet Sait G.’nin yurtta bekçi olarak kalmasına izin verdiğini, bu kişinin de kahvaltıya, temizliğe ve kalorifere baktığını anlattı. Ancak öğrencilerle yan yana yattığı ve istismarda bulunduğunu duymadığını savundu. Yardımcısı İlhan Bolat “Öğrencilerin bulunduğu koğuşa yatak sererek yatardı” derken, Mehmet Öztürk de “Hizmetlinin kalacağı oda bulunmadığı için çocuklarla aynı koğuşta kalıyordu. Bu durumu yadırgadım ama yurdun bütün işlerini yürüttüğü için müdür tarafından izin verildiğini söylediler” ifadelerini kullandı.

Tanık olarak dinlenen ‘Kod 28’ numaralı öğrenci, Mehmet Sait G. ile bir öğrencinin bitiştirilmiş ranzalarda yan yana uyudukları anın fotoğrafını Müdür Çetinkaya ile Müdür Yardımcısı İbrahim Halil Duran’a gösterdiğini belirterek, “İbrahim Hoca ‘Bununla ilgili art niyet aramaya gerek yok’ dedi” şeklinde konuştu.

İSTİSMARA GÖZ YUMMANIN CEZASI MAAŞ KESİNTİSİ!

Hürriyet’in haberine göre idari soruşturma sonunda Müdür Çetinkaya ile altı müdür yardımcısı ve öğretmene “Kasıtlı olarak görev mahallinde kurumlarca belirlenen usul ve esasları yerine getirmemek” maddesinden bir günlük maaş kesim cezası verildi. Çetinkaya’nın görevine ise son verildi. Adıyaman 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuklu yargılanan Mehmet Sait G. ile ilgili dava ise devam ediyor.

DAHA FAZLA