İHH'cıdan Damat Berat'a TKP'li Öğrenciler ve Kolektifler hakkında şikayet

İHH'cıdan Damat Berat'a TKP'li Öğrenciler ve Kolektifler hakkında şikayet

Damat Berat Albayrak'a 2014 yılında Boğaziçili bir İHH'cıdan gönderilen mektupta, üniversitede yaşanan gerginlik hakkında TKP ve Öğrenci Kolektifleri üyesi öğrenciler şikayet ediliyor.

WikiLeaks tarafından Enerji Bakanı Berat Albayrak'a ait olduğu iddia iddiasıyla yayınlanan e-postalarda 2014 yılına ait bir mektup dikkat çekiyor. Berat Albayrak, İHH üyesi Abdurrahman isimli şahıs tarafından gönderilen "Boğaziçi Üni.'de gerginlik" konulu e-postayı Hasan Doğan, Bilal Erdoğan ve Mustafa Varank'a iletiyor. 

Cihatçı örgütlere yolladığı malzemelerle tanınan İHH adlı kuruluşun Boğaziçi Üniversitesi'nde açtığı bir standa Öğrenci Kolektifleri üyesi ve TKP'li öğrencilerin tepki göstermesi üzerine yaşanan gerilimi aktaran Abdurrahman adlı şahıs, olayın başlangıcını şu şekilde aktarıyor:

"Dun Bogazici Universitesi Kuzey Kampus'te kutuphanenin onunde, IHH'nin Uganda'daki yetimhanesi icin 7-8 hanim arkadas, IHH gonullusu olarak kermes standi actilar. Tam kutuphaneye yonelirken 10-12 kisilik kollektiflerden bir grubun hanim arkadaslara cirkeflestiklerini ve "katiller" diye onlari tahkir etmeye calistiklarini gordum ve mudahale ettim. Sonra aramizda bir gerginlik cikti; nasil bir hakla bir yardim kurumuna katil dediklerini sordugumda Hatay ve Adana'daki IHH'nin tirlarinin icinde silah bulundugunu ve Nusra'ya bu silahlarin tasindigini, Rojava'da Kurt ve Alevi kardeslerimizi yine "bunlarin" oldurduklerini, "AKP" ile birlikte hepsinin katil oldugunu soylediler. Tabii bunun uzerine is iyice cigrindan cikti ve bir arbede yasandi".

'POLİSİ OKULA SOKAMADIM'

Olayın ardından rektörlüğe gittiğini belirten şahıs, rektörlüğün polisi okula almak istemediğini ancak kendisinin polisi arayarak üniversiteye sokmaya çalıştığını aktarıyor:

"Sonra olayi duyup da gelen kampusteki musluman ogrenciler, standi korudu ve katil IHH vs. yazan pankartlarini yirttilar. Bu esnada okulun guvenlik biriminin, diger tarafin yaninda yer aldigini gordum ve onlara provokasyonu onlemelerini buradan tatsiz sonuclar cikabilecegini soyledim; fakat maalesef karsi tarafin tahkir ve provokasyonlarina goz yumdular. Fakat olay tabii musluman ogrencilerin yogun katilimiyla karsi tarafin sinmesi ve geri cekilmesiyle neticelendi. Ben de kutuphaneye donmus oldum. Bu esnada bu grubun liderlerinden iki kisi kutuphanede yanima gelip, adam toplayip bize saldiri hazirliginda olup olmadigimizi sordu. Ben de kendilerine cevaben bu cirkefligin ve provokasyonun devam ettirilmemesi gerektigini ve boyle bir seyin olmadigini, kendilerinin de buna tevessul etmemeleri gerektigini soyledim ve istenmeyen sonuclarin cikacagi uyarisinda bulundum, bunun uzerine biz de zaten size insani uyarimizi yapalim istedik, biz cekiliyoruz dediler. Fakat o sira kollektiflere bagli, tkp'li disardan yaklasik 120 kisi toplamislar ve olay yerinde toplanmislar, bizim taraftan da 60-70 kisi vardi, ve iki grup arada hicbir guvenlik vs. olmadan karsi karsiya kaldi. Bunun uzerine birbirlerine girdi ekipler, onlari bilmiyorum ama bizden de iki kisi yaralandi. Sukur durumlari iyi. Bu esnada bizim arkadaslar, bunlarin sabahki gelisen durum yuzunden okulun her yerinde beni aradiklarini soyledi. Ben de bunun uzerine guney kampuste rektorle gorusmeye gittim; rektor yoktu, genel sekreter hanimla gorustum fakat son derece aciz ve lakayt bir tavirla karsilastim. Guvenlik zaafiyeti konusunda hicbir ciddiyet gostermedi. Polise haber vermekle ikaz edince kendisini, kesinlikle boyle birsey yapmamam gerektigini soyledi. Buna ragmen ordan ciktiktan sonra polisi aradim ve durumu anlattim, sonrasinda ise polis geldi fakat okuldan iceri alinmadi ya da kendileri girmediler bunu bilmiyorum".

"KAOS MANZARASI ÜRETİLMEK İSTENİYOR"

AKP'lilerden 'kaos ortamı yaratmak isteyenlere karşı dikkatli olunması'nı isteyen şahıs, "Bunu uzunca anlatisimin sebebi, olaylarin cok cirkin bir noktaya nasil rahatlikla tasinabilecegini gostermesi. Suriye, Rojava, Reyhanli, Nusra vs. ile ilgisi olmayan Uganda yetimhanesi uzerinden IHH ve Ak Parti dusmanligindan bir kaos manzarasi uretilmek istenmesi. Universiteler, umarim yanilirim ama bundan boyle de boyle olaylara gebe gibi duruyor. Ki, genel sekreter hanim ve guvenlik amiri bey bogazici tarihinde boyle bir olayin hic yasanmadigini soylediler. Hakkaten oldukca naif ve "light" bir atmosferin oldugu bogazicinde boyle oluyorsa, dikkatli olunmasi geregi acik. Bilginize..." ifadelerini kullanıyor.