İDO'da bavulların bulunduğu bölüme konulan köpek denize düşerek boğuldu

İDO'da bavulların bulunduğu bölüme konulan köpek denize düşerek boğuldu

İstanbul Deniz Otobüsleri’ne ait deniz otobüsünde yasak olduğu gerekçesiyle ‘bavul taşıma’ bölümününe konulan Pug cinsi 3 aylık Beylis adındaki köpek denize düşerek boğuldu.

Tatil için İstanbul'dan İDO'ya ait deniz otobüsü ile geçen pazartesi günü Avşa Adası'na giden 17 yaşındaki Şeyma Kaya'nın itiraz etmesine rağmen görevlilerin ısrarı üzerine bavulların bulunduğu bölüme taşıma kutusunda bırakılan Pug cinsi 3 aylık Beylis adındaki köpek denize düşerek boğuldu.

DHA'nın aktardığına göre; Şeyma Kaya adlı yurttaş, yanında yolculuk yapmasını istediği Belis adlı köpeğini görevlilerin ısrarı üzerine bavulların bırakıldığı bölüme koydu. Yolculuk sonrası köpeği almak için bavulların olduğu yere giden Şeyma Kaya, bu sırada "denize köpek düştü, boğuluyor" sesleri duyunca hemen dışarı çıktı. Düşen köpeğin Beylis olduğunu gören Şeyma Kaya, "Ben size demedim mi köpeğimi yanıma alayım" diye bağdı. Genç kız, yanında bulunan Aşkım Ece Polat tarafından güçlükle sakinleştirildi. Düştüğü denizden taşıma kutusunda çıkartılan ve yuttuğu suları çıkarması için sallanan Belis daha sonra baygın halde Şeyma Kaya'ya verildi. Şeyma, Avşa'ya gelen annesi ile birlikte veteriner hekime getirdiği köpek kurtarılamadı. 

Bunun üzerine kızı Şeyma'yı yanına alan Mutlu Yiğit, Avşa Jandarma'ya giderek İDO'dan şikayetçi oldu. Veterinerden aldığı köpeğin boğularak öldüğü raporunu ise şikayet dilekçesine ekledi. Jandarmaya olayla ilgili tutanak tutturup veteriner hekimden rapor alan Şeyma Kaya, "Bavulların rahat taşınması için görevli köpeğimi diğer arkadaşına vermiş. O da denize düşürdü. Bu işin peşini bırakmayacağız" dedi.

"ÖLÜMÜN ÖZRÜ OLMAZ"

Beylis'in ölümü ile ilgili ihmali bulunlar hakkında dava açacaklarını ve bunun sonuna kadar takipcisi olacaklarını söyleyen Mutlu Yiğit, "Jandarmada ifade verirken görevliler İDO'yu aradılar. Onlardan bilgi aldılar. Daha sonra konuştukları kişi özür dilemek için bizimle görüşmek istediğini söyledi. Ben ise, 'ölümün özrü olmaz' diyerek konuşmayı kabul etmedim.

İDO'DA DAHA ÖNCE DE YAŞANMIŞTI

Geçtiğimiz Haziran ayında İstanbul’dan Muğla’ya gitmek üzere yola çıkan İpek ve Orçun Orhan kardeşler, İDO Bandırma feribotunda köpekleri 'Sushi'yi, görevlilerin ısrarıyla evcil hayvanların taşındığı bölüme koymuş, iki saatlik yolculuğun ardından köpeklerini almak için gelen kardeşler, ‘Sushi’nin öldüğünü öğrenmişti.

DAHA FAZLA