İddia: Show TV ve Habertürk Albayrak'a satılıyor
Show TV’nin Albayrak Grubu’yla satış için masada olduğu ve bu satışın her an gerçekleşebileceği iddia ediliyor.
17-04-2018 16:55

Doğan Medya Grubu'nun Demirören'e satılmasının ardından, Show TV, Habertürk televizyonu, Habertürk gazetesi ve Bloomberg TV'nin Albayrak Grubu'na satılacağı öne sürülüyor.
Medyaradar’ın aktardığı İddialara göre; satış içinde Show TV’nin yanı sıra Ciner Grubu’nun medyadaki diğer varlıkları, Habertürk Televizyonu, Habertürk Gazetesi ve Bloomberg TV de bulunuyor.
İLGİLİ HABERLER
Tutuklu gazeteci Nedim Türfent’ten meslektaşlarına mesaj
TGS cezaevindeki gazeteci Türfent'le görüştü. Türfent, “Baskıyı dayanışmayla aşacağız” dedi.
18-04-2018 11:16

İleri Haber
Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Gökhan Durmuş ve sendikanın Diyarbakır Temsilcisi Mahmut Oral; Hakkâri Yüksekova’da Dicle Haber Ajansı için muhabirlik yaparken ‘örgüt üyeliği’ suçlamasıyla 8 yıl 9 ay hapis cezası alan Nedim Türfent'i ziyaret etti.
Gazeteci Türfent, Sendika temsilcilerine Van Yüksek Güvenlikli Cezaevinde geçirdiği günleri anlattı, meslektaşlarına "Baskıyı güçlü bir dayanışmayla aşacağız” diyerek mesaj gönderdi.
TGS’nin farklı ülkelerdeki kardeş örgütlerinin kendisi için başlattığı kampanyayı mutlulukla karşıladığını belirten Türfent, gazetecilerin tahliye haberini aldığında çok sevindiğini anlattı. Hükümetin ‘cezaevlerinde gazeteci yok’ açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını söyleyen Nedim Türfent “Arkadaşlarımızın her biri için aynı duyarlılıkla mücadele edilmeli” dedi.
‘AYNI KİTABI İKİ KERE OKUMAK ZORUNDA KALIYORUZ’
Cezaevinde şiir kitabı yazdığını ve dördüncü dil olarak Almanca çalıştığını anlatan Türfent, cezaevinde kitap sıkıntısı yaşadıklarını da belirtti: "Bazen kitap yokluğundan aynı kitabı iki kez okumak zorunda kalıyoruz. Ekonomik nedenlerle her gazeteyi alamıyoruz. Bunun yanı sıra kantinde satışa sunulan kırtasiye ürünleri yeterli değil. Arkadaşlarımızın gönderdiği ürünler ise bize teslim edilmiyor. Yetkililerin bu konuyu çözmelerini talep ediyoruz. Dışarıdaki arkadaşlarımız, bize kitap göndersinler. Bu baskı günlerinden ancak güçlü bir dayanışma ile çıkarız.”
‘ÖZGÜRLÜKLERİNE KAVUŞACAKLAR’
Cezaevlerindeki gazetecileri ziyaret ederek şikâyetleri dinlediklerini kaydeden Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Başkanı Gökhan Durmuş ise "Bu sorunları çözmek için girişimlerde bulunuyoruz. Cezaevindeki arkadaşlarımızın gündemde tutulması ve özgürlüklerine kavuşmaları için çaba sarf ediyoruz. Bu karanlık günler geçecek ve tüm meslektaşlarımız yine kalemlerine kavuşacaklar" diye konuştu.
ETHA muhabiri tutuklandı
AKP iktidarı döneminde katlanarak devam eden gazeteci tutuklamalarına bir yenisi daha eklendi.
17-04-2018 21:36

13 Nisan’da yapılan ev baskınında gözaltına alına ETHA muhabiri Adil Demirci, tutuklandı.
5 gündür gözaltında tutulan Adil Demirci’nin bugün Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılığa verdiği ifadenin ardından “Örgüt üyesi olmak” ve “Örgüt propagandası yapmak” suçlamalarıyla Nöbetçi Ceza Hakimliği’ne sevkedildi.
İleri Hatırlatıyor
Mahkeme, Demirci’nin tutuklanmasına karar verirken, gözaltındaki diğer gazeteciler Semiha Şahin ve Pınar Gayıp’ın emniyetteki işlemleri ise devam ediyor.
ETHA editörü ve muhabirleri gözaltına alındı
ETHA editörü Semiha Şahin ve muhabirleri Pınar Gayıp ile Adil Demirci gözaltına alındı.
13-04-2018 10:57

Etkin Haber Ajansı (ETHA) editörü Semiha Şahin ve muhabirleri Pınar Gayıp ile Adil Demirci gece saatlerinde evlerine düzenlenen baskınla gözaltına alındı.
Demirci'nin Almanya'da yaşadığı ve tatil için İstanbul'a geldiği öğrenildi. Birkaç gündür İstanbul'da bulunan Demirci'nin kaldığı evden alındığı belirtildi.
Gözaltına alınan ETHA çalışanlarının hangi gerekçeyle gözaltına alındıkları ise öğrenilemedi.
AKP Ziraat Bankası kredisi araştırılsın istemedi
Doğan Medya Grubu satışı için Ziraat Bankası'nın verdiği kredinin araştırılması AKP oylarıyla reddedildi.
12-04-2018 16:34

İleri Haber
HDP’nin, Doğan Medya Grubu’nun Demirören Grubu’na satışında, Ziraat Bankası’nın verdiği 675 milyon dolarlık kredinin kullanılmasına ilişkin araştırma önergesi AKP oylarıyla TBMM Genel Kurulu’nda reddedildi.
Genel Kurul'da CHP ve HDP sözcüleri şeker pancarı fabrikalarının kapatılmasına karşın şeker fabrikalarını desteklemesi gereken Ziraat Bankası'nın, bu krediyi neden medyaya verdiğini sordu.
'ŞEKER FABRİKALARINI KAPATIP MEDYA AÇIYORUZ'
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay konuşmasında, "Şeker fabrikalarını kapatıp medya açıyoruz. Bu 700 milyon doların hesabını çiftçiye, şeker üreticisine verin" ifadelerini kullandı.
Medyada fiilen çok kanallı tek seslilik yaratılmak istendiğini belirten Balbay, medya gücü değil, güçlerin medyası olduğunu söyledi. Balbay, en güçlü iktidarın, bütün medya organlarını bünyesine alıp iktidarını güçlü tutmaya çalıştığını belirterek, "Ne dünyada ne de Türkiye'de medyayı ele geçirip toplumu ele geçiremezsiniz. İktidarın yayın organları da dahil bütün medyada gazeteciler asgari geçim sınırının altında maaş alıyor. Medya patronları, çalışanların alın terini vermemektedir." diyerek sözlerine devam etti.
AKP ZİRAAT BANKASI'NIN VERDİĞİ KREDİYİ SAVUNDU
Kredilerin, firmaların mali durumlarına, nakit akışlarına, ekonomik güçlerine, yapılan incelemeler sonucunda Basel kriterlerine göre oluşturulan reytingler üzerinden kredi verildiğini iddia eden AKP Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, "Türkiye'de bir ilk gerçekleştiriliyor. Medya patronlarını banka sahibi yapan zihniyetten, medya gruplarını banka müşterisi yapan bir zihniyete doğru geldik. Bu dönüşüm, bizim iktidarımız döneminde oldu. Sizler medya gruplarını 28 Şubat sürecinde kullanarak banka sahibi yaptınız" diye konuştu.
AKP’li Kavcıoğlu’nun "Bankacılık sektörünün geldiği nokta bizim iktidarımızda dünyanın kıskandığı bir noktadır. Çin'in en büyük bankası, Türkiye'de bankacılık yapma izni aldı" sözleriyle verilen krediyi savundu.
Genel Kurul'da yapılan görüşmelerin ardından Ziraat Bankası kredisinin araştırılması için HDP'nin oylarıyla verilen araştırma önergesi AKP oylarıyla reddedildi.
Dört gazeteci daha tutuklandı
El konulan Özgürlükçü Demokrasi gazetesinin 3 editörü ve 1 çalışanı “örgüt üyeliği" suçlamasıyla tutuklandı. Gazetenin 3 çalışanı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
10-04-2018 16:52

İstanbul 7’nci Sulh Ceza Hakimliği tarafından TMSF’nin kayyum olarak atandığı Özgürlükçü Demokrasi gazetesinin editör ve çalışanlarının aralarında bulunduğu 7 kişi Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne getirildi. Gazetecilerin ifadelerini almayan savcı, Mehmet Ali Çelebi, Reyhan Hacıoğlu, Hicran Urun, Pınar Tarlak ve Ramazan Sola’yı tutuklama talebiyle 3’üncü Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk etti. Gazete çalışanı Nedim Demirkıran ve gazetenin eski çalışanlarından Mehmet Beyazit’in ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasını talep etti.
Hakimlik tarafından ifadeleri alınan Çelebi, Hacıoğlu, Urun ve Tarlak “örgüt üyeliği” suçlamasıyla tutuklanırken, Demirkıran, Sola ve Beyazıt adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
22 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI
Soruşturma kapsamında gözaltına alınan aralarında Gün Matbaacılık’ın sahibi Kasım Zengin'in de olduğu 20 kişi ve Özgürlükçü Demokrasi Gazetesi İmtiyaz Sahibi İhsan Yaşar ile Sorumlu Yazıişleri Müdürü İshak Yasul, “Örgüt üyesi olmak”, “Örgüt propagandası yapmak” ile “Örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek” iddiasıyla çıkarıldıkları sulh ceza hakimlikleri tarafından tutuklanmıştı.(MA)
CNN Türk'te 'imam hatip gerçeklerine' müdahale
CNN Türk'teki programda konuşan gazeteci-yazar Serdar Kuzuloğlu'nun imam hatipler hakkındaki sözlerine, moderatör Deniz Bayramoğlu müdahale etti.
08-04-2018 12:59
İleri Haber
CNN Türk'te dün gece (7 Nisan) yayınlanan Gündem Özel programında başlık "Çocuklar ve yarının dünyası"ydı.
"Çocuklarımızı yarınlara nasıl hazırlarız?" sorusunun yanıtının tartışıldığı programa psikiyatri, psikoloji, eğitim bilimi gibi farklı alanlardan uzmanlarla beraber teknoloji yazarı Serdar Kuzuloğlu da katıldı.
Deniz Bayramoğlu moderatörlüğündeki programda söz alan Kuzuloğlu, Türkiye'deki eğitim sisteminin durumunu ve imam hatipler hakkındaki gerçekleri anlatırken sözü kesildi. Moderatör Bayramoğlu, Kuzuloğlu'nun konuşmasına müdahale etti.