İcra dosyası sayısı 20 milyona çıktı

İcra dosyası sayısı 20 milyona çıktı

CHP Milletvekili Gürsel Tekin, AKP iktidarının başladığı 2002 yılında 8 milyon olan icra dosyası sayısının günümüzde 20 milyona yükseldiğini açıkladı.

Ekonomideki bozulmaya bağlı olarak icralık olanların sayısı da hızla artıyor. CHP Milletvekili Gürsel Tekin, dün Ankara Adliyesi İcra Mahkemeleri önünde bir basın toplantısı düzenleyerek, icralık olanların durumuna dikkat çekti. Son 16 yılın icra dosyası verilerini açıklayan Tekin “AKP iktidara geldiğinde, 2002’de icra dosyası sayısı sadece 8 milyondu. 2016’da 13 milyon 500 bine çıktı. Bugün ise neredeyse 20 milyona ulaştı” dedi.

20 milyon icra dosyası olan bir ülkede ekonominin sürdürülemez olduğunu belirten Tekin, icra borcu nedeniyle başta İstanbul olmak üzere büyükşehirlerde intihar edenlerin sayısının arttığını söyledi.

‘HER GÜN 7 BİN İCRA DOSYASI AÇILIYOR’

“İstisnasız her gün 7 bin tane icra dosyası açılıyor, her gün 7 bin ocak sönüyor” diyen Tekin, açıklamayı adliye önünde yapmasının nedenini ise şöyle açıkladı: “Arkamızda saray ve ekonomi kurmayları, solda AKP Genel Merkezi, sağda CHP Genel Merkezi, biraz ileride TOBB, Ankara Ticaret Odası ve Sanayi Odası’nı görebiliyorsunuz. Bütün bu merkezin ortasında ise bir icra dairesi var. Burası hem başkentin hem 86 milyon yurttaşımızın kalbi. Ama bu icra dairesinin içindeki manzara içler acısı.”

DAHA FAZLA