İçişleri'nden Valiliklere 'Cenaze marşı yerine tekbir çalın' talimatı

İçişleri'nden Valiliklere 'Cenaze marşı yerine tekbir çalın' talimatı

Asker cenazelerinde 1932 yılından bu yana çalınan Chopin'in cenaze marşının yerine Itri'nin "Segah Tekbiri" çalınması için İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine yazı gönderildi.

1932’den bu yana protokol cenazelerinde resmi marş olarak çalınan Frederic Chopin’in "Cenaze Marşı" kaldırıldı. İçişleri Bakanlığı'nca "Şehit Cenaze Törenleri"ne ilişkin 81 il valililiğine gönderilen yazıdaki ilgili bölüm şöyle;

"SAYGI YÜRÜYÜŞÜ TEKBİR İLE YAPILACAKTIR"

"İçişleri Bakanlığı mensubu her rütbe ve görevdeki muvazzaf ve yükümlülerden şehitler ile güvenlik korucularından şehitleri, ebedi yolculuklarına uğurlarken törenlerde 'Tİ' işaretinin verilmemesi, saygı duruşunda herhangi bir çalgı aleti çalınmayarak sessizlik sağlamak suretiyle icra edilmesi esastır.

Şehitliğin maneviyatına ve milletimizin gönlündeki yerine uygun olarak şehit cenazelerinde ihtiram (saygı) yürüyüşü, Itri’nin 'Segah Tekbiri' ile yapılacaktır. Vefatları halinde tören yapılan diğer İçişleri Bakanlığı mensupları için de aynı usul ve esaslara uyulacaktır."

Itri'nin ''Segah Tekbiri'', ilk kez 29 Ağustos 2017'de Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Muhammed Meriç'in cenazesinde ihtiram yürüyüşü sırasında Jandarma Genel Komutanlığı Bandosu tarafından icra edilmişti.

CHOPIN GİTTİ, ITRİ GELDİ

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, 1932’den bu yana protokol cenazelerinde resmi marş olarak çalınan Frederic Chopin’in "Cenaze Marşı"na karşı Itri'nin Tekbir'inin çalınmasını teklif etmişti.