İbiş'in özel yönetmelik çıkardığı Cenk Yiğiter kayıt için üniversiteye başvurdu

İbiş'in özel yönetmelik çıkardığı Cenk Yiğiter kayıt için üniversiteye başvurdu

İhraç edildiği Ankara Üniversitesi’ne öğrenci olarak da dönmesi yönetmelik ile engellenen Cenk Yiğiter bugün kayıt olmak için okula geldi.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile 6 Ocak'ta ihraç edilen akademisyen Cenk Yiğiter, LYS sonuçlarının açıklamasının ardından ihraç edildiği Ankara Üniversitesi’nin İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü'nü kazandı. 

Kendisine özel çıkarılan yönetmelik ile üniversiteye internet üzerinden kaydını yaptıramayan Yiğiter bugün beraberinde CHP Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan ile birlikte kayıt yaptırmak için Tandoğan Meydanında bulunan Ankara Üniversitesine geldi. Çok sayıda polis ile özel güvenlik ekipleri okulun önünde konuşlandırıldı.

Yiğiter, basın açıklamasının ardından beraberinde Milletvekili Tur Yıldız Biçer ile birlikte kayıt yaptırmak için üniversite içerisine girdi. Polis ve özel güvenlik ekipleri, Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin ile Cenk Yiğiter'in avukatını ise içeriye almadı. 

"REKTÖR HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ"

Üniversitenin önünde konuşan akademisyen Cenk Yiğiter, üniversitenin rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyleyen akademisyen Cenk Yiğiter, "Bir görevi suistimal suçu, iki eğitim öğretim hakkını engelleme suçu. Böyle bir üniversiteyi bu halk hak etmiyor. Onun için biz mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.

Cenk Yiğiter'in başvurusunun kabul edilip edilmeyeceği ilerleyen günlerde belli olacak.