İBB protokolüyle: Cemaat, yerini Ensar’a devretti

İBB protokolüyle: Cemaat, yerini Ensar’a devretti

Ataşehir’de daha önce Gülen Cemaati mensuplarının öğrenci yurdu olarak kullandığı bina, İBB’nin protokolüyle Ensar Vakfı’na devredildi. 

Ataşehir’de, AKP’nin eski işbirlikçisi  Gülen Cemaati’ne ait olan ve bir süredir boş duran öğrenci yurdu, 3 ay önce Ensar Vakfı’na devredildi. Bina Ensar Vakfı tarafından tamamen yenilendi. Protokole göre, İBB kendi tasarrufunda bulunan yurt binasında öğrenci kapasitesinin yüzde 10’una kadar dar gelirli, yoksul, muhtaç, kimsesiz ve engelli öğrencilerin bedelsiz olarak barındırılması talep edecek. 

Hürriyet'ten Fatma Aksu'nun haberine göre, binanın kullanımı için tadilat, tamirat, bakım ve onarımı ile işletimi için elektrik, su, doğalgaz, güvenlik, temizlik, iklimlendirme ve benzeri tüm giderleri Ensar Vakfı karşılayacak. 

CHP’Lİ ÜYELER İTİRAZ ETTİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Ensar Vakfı arasında yapılan protokol dün İBB Meclisi’nde onaya sunuldu. Karara ret oyu veren CHP’li üyeler adına söz alan Tarık Balyalı, “Bu ucu bucağı gelmeyecek, doğru olmayan bu yöntemi sakıncalı buluyoruz. Bazı okullarda ciddi iddialar, kontrol dışı yapılan işler var. Bu  derneklere İBB çok destek çıkmamalı” dedi.  

AKP: TALEPLER DEVAM EDERSE, SÜRECEK 

AKP Hukuk Komisyonu Başkanı Osman Gökçebaş ise bunun Belediye Kanunu”ndan kaynaklandığını belirtip, “Belediye Kanunu belediye yurt yaptırır diyor. Milyonlarca öğrenci ihtiyacı iзin talepler devam ederse protokoller de sürecek. Kimseye kimsenin malını da vermiyoruz” diye yanıt verdi. 

DAHA FAZLA