İBB Meclis toplantısında Su Ada’ya cami önerisi

İBB Meclis toplantısında Su Ada’ya cami önerisi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi meclisi bağımsız üyesi Hüseyin Avni Sipahi, Su Ada’nın  Büyükşehir Belediyesine devredilerek cami yapılmasını istedi.

Sarıgül’e yakınlığıyla bilinen ve daha önce 17 – 25 Aralık operasyonunda gözaltına alınıp serbest bırakılan eski CHP üyesi ve halen Beşiktaş Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi meclisi bağımsız üyesi Hüseyin Avni Sipahi, Su Ada’da cami şna edilmesini talep etti. 

Mecliste aldığı sözün ardından gündem dışı konuşan Sipahi, İstanbul Boğazı’nda Kız Kulesi dışında bir yapı olmadığının bir eksiklik olduğunu iddia etti.

Su Ada’nın Galatasaray Kulübü’nden alınması gerektiğini söyleyen Sipahi, "Bugün yurdumuzun dört bir yanında, birbirinden değerli camiler inşa edilmektedir. Ulaşım ve altyapı alanında da çok ciddi yatırımlar yapılmış. Özellikle İstanbul, bu yatırımların merkezi haline gelmiştir. Aynı zamanda şehrin en yüksek tepesi Çamlıca'ya simge haline gelecek bir cami de inşa edilmektedir. Ancak, İstanbul Boğazı'nın ortasında Kız Kulesi'nden başka simge yapımız yok. O da zaten ne Türkiye Cumhuriyet zamanında ne de Osmanlı Devleti döneminde yapılmıştır. Artık Boğaz'a milli bir yapı yapma zamanı geldi" ifadelerini kullandı.

DAHA FAZLA