İBB Başkanı Uysal: İstanbul'da otobüse, metrobüse binmek zor

İBB Başkanı Uysal: İstanbul'da otobüse, metrobüse binmek zor

İBB Başkanı Mevlüt Uysal İstanbul'un yaşamak için zor bir şehir olduğunu ifade ederek, "Otobüse binmesi zor. Metrobüse binmesi zor" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Mevlüt Uysal öğretmenlere ithafen yaptığı konuşmasında "İstanbul gerçekten büyük bir şehir. İlk geldiğiniz zaman 'ağlayanı bahtiyar şehir, bu şehir mi?' diyeceksiniz. Otobüse binmesi zor. Metrobüse binmesi zor. Gittiğimiz yere, işimize, okulumuza memleketteyken başka bir ile gidebileceğimiz sürede ancak varabiliyoruz" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Yenikapı, Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde "Öğretmenler Günü" için bir etkinlik düzenledi.

Etkinlikte konuşan Uysal kendisinin belediye başkanlığı yaptığı İstanbul hakkında  'yaşamak için zor bir şehir' diyerek şöyle konuştu:
"İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, programın başında öğretmenlere hitaben bir konuşma yaptı. Uysal, İstanbul'un yaşamak için zor bir şehir olduğunu ancak vazgeçilmesi zor olduğunu belirtip, "Hepiniz yeni bir şehre geldiniz. Diyeceksiniz ki, 'geldiğimiz yerden çok farklı.' İstanbul gerçekten büyük bir şehir. İlk geldiğiniz zaman 'ağlayanı bahtiyar şehir, bu şehir mi?' diyeceksiniz. Otobüse binmesi zor. Metrobüse binmesi zor. Gittiğimiz yere, işimize, okulumuza memleketteyken başka bir ile gidebileceğimiz sürede ancak varabiliyoruz. Doğru. Fakat İstanbul öyle bir şehir ki, gelen bir daha ayrılamıyor. Her şeye rağmen o koşuşturma ve yoğunluk İstanbul'un cazibesini arttırıyor. İstanbul insanı kendisine aşık ediyor. Baktığımız zaman İstanbul'a gelip 'bıktım, döneyim' diyen çok az vardır."