İBB 'asli kusurlu' bulundu

İBB 'asli kusurlu' bulundu

İstanbul'un Başakşehir ilçesinde oturan 14 yaşındaki Mahmut Yıldırım'ın, İBB'ye ait gölde yaşamını yitirmesiyle ilgili hazırlanan bilirkişi raporunda, İBB asli kusurlu bulundu.

14 yaşındaki Mahmut Yıldırım, 4 arkadaşıyla beraber Hadımköy yolu üzerindeki Emlak Konut GYO’nun şantiyesine girmişti. Burada, arkadaşlarıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) ait gölete girip voleybol oynarken top göletin derinlerine kaçmıştı. Yıldırım, topu kurtarmak isterken su yutarak bilincini kaybetmişti. Daha sonra göletten çıkarılan çocuk yoğun bakıma alınmış ve bitkisel hayata girmişti. Yıldırım, olaydan 8 ay sonra hayatını kaybetmişti.

GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINMAMIŞ

Hürriyet'ten İdris Emen'in haberine göre, boğulma olayından sonra savcılık tarafından göletin bulunduğu bölgede bilirkişi incelemesi yapılması istendi. Bilirkişi raporunda, inşaat alanında bulunan göletin yapımı tamamlandıktan sonra İBB Avrupa Yakası Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne devredildiği, çevresinde yeteri kadar denetim ve gözetim yapılmadığı, içinde yüzülmesinin yasak olduğuna dair uyarı tabelası asılmadığı, can güvenliği sağlamakla görevli eleman bulundurulmadığı ifade edildi. Raporun sonuç kısmında ise, gölet çevresinde yeterli güvenlik önlemleri alınmadığı için İBB Avrupa Yakası Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün asli kusurlu, Emlak Konut GYO ile Yıldırım’ın tali kusurlu olduğu belirtildi.

8 AY SONRA HAYATINI KAYBETTİ

Olayla ilgili savcılık soruşturması devam ederken, bitkisel hayatta olan Yıldırım 6 Şubat’ta hayatını kaybetti. Baba Ahmet Yıldırım şunları söyledi: “ Oğlum 8 ay boyunca hastanede yoğun bakımda kaldı. Kimse kapımızı çalmadı. Bizi ne arayan ne de soran oldu. Suçluların bulunup en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Bizim ciğerimiz yanmış, başkasının yanmasın.”