İbadi'den IKBY'ye diyalog çağrısı

İbadi'den IKBY'ye diyalog çağrısı

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, IKBY'ye seslenerek, "Tek ülke içinde ortalık ve anayasaya temelinde diyalog çağrısı yapıyorum. Referandum bitti ve mazide kaldı" dedi.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Kerkük'te düzenlenen askeri operasyonun ardından başkent Bağdat'ta  basın toplantısı düzenledi. 

"REFERANDUM MAZİDE KALDI"

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) seslenen İbadi, "Tek ülke içinde ortalık ve anayasaya temelinde diyalog çağrısı yapıyorum. Referandum bitti ve mazide kaldı. Bunu iptal edeceklerini umuyoruz ama biz bunu sahada sonlandırdık. Referandum bitti ve anayasa altında ve ulusal ortaklık ile karşılıklı haklar temelinde diyaloğu başlatmaya ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı. 

IKBY Başkanı Barzani ise, Kekük operasyonuna ilişkin ilk açıklamasında, rakibi Kürdistan Yurtseveler Birliği'ni isim vermeden eleştirerek, "Kerkük’te yaşananlar, Kürdistan’daki bazı siyasi tarafların ve şahısların verdiği kararlardan dolayı yaşandı. Kürdistan halkı emin olsun ki gereken yapılacaktır. Halkımızın kazanımları, huzur ve güvenliği yeniden sağlanacaktır" şeklinde konuşmuştu.