Husiler'den BAE’ye füze: 'Yerle bir edildi'

Husiler'den BAE’ye füze: 'Yerle bir edildi'

Husiler, Birleşik Arap Emirlikleri'ne balistik füze fırlattı. Füzenin Guzat kampını yerle bir ettiği açıklandı.

Yemen’de Suudi Arabistan öncülüğündeki uluslararası koalisyonun işgal ve saldırılarına karşı yönetime el koyarak direnen Şii Husiler, Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) balistik füze fırlatarak bir kampı vurdu.

Husilere ait kanalda kampın yerle bir edildiği aktarılıırken, Yemen Hükümet Güçlerine bağlı "Maha Tugayları" Komutanı Ömer Dovbel ise AA’ya yaptığı açıklamada, ülkenin batısındaki Maha kentindeki BAE'nin konuşlandığı liman bölgesine yönelik fırlatılan balistik füzenin havada imha edildiğini iddia etti.

Dovbel, Patriot savunma sistemleri tarafından düşürülen balistik füzelerin kentin liman bölgesindeki BAE kamplarını hedef aldığını belirtti.

Havadayken imha edilen füze parçalarının kentin çevresindeki boş araziye dağıldığını dile getiren Dovbel, saldırıda ölü ve yaralı bulunmadığını kaydetti.

[ih2]

HUSİ KANALI: ‘YERLE BİR EDİLDİ’

Öte yandan Husi yanlısı yayın yapan Mesire televizyon kanalında verilen haberde, Husilere bağlı füze birlikleri tarafından fırlatılan kısa menzilli balistik füzenin batı sahilindeki "Guzat kampını" vurduğu ve kampı yerle bir edildiği aktarıldı.

[ih3]