Hürriyet'te 'devir' işlemi tamamlandı

Hürriyet'te 'devir' işlemi tamamlandı

'Karargah rahatsız' haberinin ardından hedef tahtasına oturtulan Hürriyet gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin görevini Fikret Bila’ya ‘devretti.’ 

Fotoğraflar: İsmail Saymaz

Hürriyet gazetesinin ‘Karargah rahatsız’ haberinin ardından sular durulmazken bugün gazetede yapılan bir törenle ‘devir’ işlemi gerçekleştirildi. Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin'in yerine Hürriyet yazarlarından eski Milliyet Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila getirildi.

Sedat Ergin’in görevinden alınmasının nedeni olarak ‘Karargah rahatsız’ haberi gösterilse de bazı Hürriyet kaynakları devir işleminin zaten gerçekleşeceğini haberin ardından sürecin sadece hızlandırıldığını aktardı.

NE OLMUŞTU?

Hürriyet'te, gazetenin Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın imzasıyla geçtiğimiz cumartesi günü (25 Şubat) yayımlanan ve askeri kaynaklara dayandırılan “Karargah rahatsız” başlıklı haber AKP ve yandaşları tarafından 'darbecilik' yapmakla suçlandı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından haber hakkında soruşturma başlatıldı. Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ve birçok AKP'li isim haber hakkında sert açıklamalar yaptı. Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklama 'Karargah rahatsız' ifadesinin kendilerine ait olmadığı belirtildi. Hürriyet ise kendisini savunarak suçu editörlere attı ve  "karargahta rahatsızlık’ başlığı maksadı aşan bir editoryal hata olarak görülebilir. Bunun için üzgünüz" açıklamasını yaptı. Haberin hemen ardından Sedat Ergin'in yerine Fikret Bila getirildi.

DAHA FAZLA