Hürriyet, Orhan Pamuk'un 'Hayır' dediği söyleşiyi yayınlamadı

Hürriyet, Orhan Pamuk'un 'Hayır' dediği söyleşiyi yayınlamadı

Hürriyet gazetesi, Washington Temsilcisi Cansu Çamlıbel'in Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk'la yaptığı söyleşiyi, Pamuk'un röportajda Anayasa değişikliğine 'hayır' diyeceğini açıklaması nedeniyle yayınlamadı.

Yazar Orhan Pamuk, pazartesi günü yayımlanması planlanan, Washington Temsilcisi Cansu Çamlıbel'le gerçekleştirdiği, ancak sansüre uğrayan söyleşide, anayasa değişikliğine karşı düşüncelerini anlatarak, referandum için "hayır" görüşünü dile getirdi. T24'n haberine göre, gazete içinde yapılan değerlendirmede Orhan Pamuk'un Hürriyet'e verdiği söyleşinin yayımlanmamasına karar verildi.

Kararın ardından Hürriyet'te her hafta başında 'Yüz Yüze Pazartesi' başlığıyla yayımlanan Cansu Çamlıbel'in söyleşi sayfası bu hafta yayına girmedi.

ORHAN PAMUK: NE YAZIK Kİ DOĞRU

Söz konusu haber için kısa bir açıklama yapan Orhan Pamuk, Hürriyet'ten Cansu Çamlıbel’in "kendisiyle güzel ve uzun bir röportaj yaptığını" söyledi. Pamuk, Sansür ve Otosansüre Karşı Susma Platformu'na yaptığı açıklamada, "Çamlıbel’in referandum hakkında fikrini sorduğunu" belirterek, “Ben de hayır oyu vereceğimi söyledim ve kararımı gerekçeleriyle açıkladım. Haber ne yazık ki doğru. Sonunda röportaj yayımlanmadı” ifadesini kullandı.

DAHA FAZLA