Hürriyet Ahmet Hakan'ı haksız buldu

Hürriyet Ahmet Hakan'ı haksız buldu

Hürriyet okur temsilcisi Faruk Bildirici bugünkü köşe yazısında oyuncu Barış Atay’ı hedef gösteren Hürriyet yazarı Ahmet Hakan’ı haksız buldu.

Hürriyet gazetesi okur temsilcisi Faruk Bildirici, Ahmet Hakan’ın "Had bildirme" yazısı üzerine birçok okurdan kendisine tepkiler geldiğini belirterek, “Okur Temsilcisi (Ombudsman) olarak konuyu inceledim. Barış Atay mesajında yargıda hesap sorulmasından söz etmiş, düşüncesini açıklamış. Şiddet çağrısı ya da yasa ve hukuk dışı bir unsur göremedim” ifadelerini kullandı.

Bildirici, Hakan hakkında ise, “Ahmet Hakan ise bu düşüncesi nedeniyle “Atay’ın haddinin bildirilmesi” çağrısında bulunuyor. Açıkçası, TDK sözlüğündeki tanımıyla “sert bir karşılıkla uslandırılmasını, yola getirilmesini, cezalandırılmasını” istemiş oluyor” dedi.

'AHMET HAKAN SINIRLARI AŞTI'

Bildirici’nin bugün Hürriyet’te yayınlanan yazısının devamı şöyle:

“Bir yazar, elbette eleştirebilir ama kimsenin düşüncesini dile getirmesine set çekmeye çalışamaz, sırf düşüncesini açıkladığı için uslandırılmasını, cezalandırılmasını isteyemez. Zira bir kişiyi yargılamak, hüküm bildirmek gazeteciye düşmez. 

Ahmet Hakan, Barış Atay’ın “haddinin bildirilmesini” isteyerek gazetecilik sınırlarını aşmış. Düşünce ve ifade özgürlüğünü sınırlayan onca örnek varken böyle bir yazının İnce ve Akşener’den önce polisi yargıyı harekete geçireceğini, onu trol’lerin hedefi haline getireceğini tahmin etmek de zor değildi.

Gerçi Türkiye’de son yıllarda olağan hale geldi ama ben yine de hatırlatayım: Siyasetçilere neyi, nasıl yapacaklarını söylemek, yol göstermek, onlara akıl vermek de gazetecinin işi değildir.”