Hukukçular, gözaltındaki doktorların savaş karşıtı bildirisini okudu

Hukukçular, gözaltındaki doktorların savaş karşıtı bildirisini okudu

Adliyede, savaşa karşı barış çağrısı yaptıkları için 3 gündür gözaltında tutulan doktorların bildirisi okundu.

Foto: MA

Çağlayan Adliyesi'nde, savaşa karşı barış çağrısı yaptıkları için gözaltına alınan TTB üyesi doktorların bildirisi okundu.

Hukuk örgütlerinin Cumhuriyet gazetesi soruşturması kapsamında tutuklanan meslektaşları için Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde başlattığı Adalet Nöbeti 44’üncü haftasında devam etti. Adliyenin C kapısı girişinde bulunan Themis Heykeli önünde nöbet tutan avukatlar, “Herkes için adalet” pankartı taşıdı.

Açıklamada konuşan İstanbul Barosu Disiplin Kurulu üyesi Alp Selek, birçok darbeye tanıklık ettiğini belirterek, “Binlerce kişinin tutuklandığı, KHK ile işten çıkarıldığı başka bir dönem yaşanmadı. Hukukun nasıl hiçe sayıldığın artık anlatacak cümle kalmadı” dedi. Geçmişte olduğu gibi diktatörlerin sonuna kadar kalamayacağı vurgusunu yapan Selek, “Kimin ne zaman hangi dava ile karşılaşacağı belli değil ama unutulmamalıdır ki hiçbir diktatör kalıcı olmamıştır” diye konuştu.

[ih2]

TTB'NİN BİLDİRİSİ OKUNDU: HEKİMLERİ DERHAL BIRAKIN!

Yapılan konuşmaların ardından avukatlar, Türk Tabipleri Birliği (TTB) tarafından AKP’nin cihatçı ÖSO ile birlikte düzenlediği saldırılara karşı yayınladığı barış bildirisini hep bir ağızdan okudu.

[ih3]

Avukatlar, gözaltına alınan TTB Merkez Konsey üyelerinin derhal serbest bırakılması çağrısını yaparak, hekimler ile dayanışma içerisinde olduklarını dile getirdi.