HTKP: Türkiye Cerablus’ta Suriye’nin egemenlik hakkına saldırmaktadır

HTKP: Türkiye Cerablus’ta Suriye’nin egemenlik hakkına saldırmaktadır

Halkın Türkiye Komünist Partisi (HTKP); Türkiye’nin cihatçı örgütlerle birlikte Suriye’nin Cerablus şehrine düzenlediği askeri operasyon hakkında bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, "Cerablus operasyonu, Yeni-Osmanlı hayalleri yerle bir olan ve 15 Temmuzda büyük bir sarsıntı yaşayan AKP’nin, emperyalist güçler nezdinde el yükseltme ve ilişkilerini yeni bir düzleme taşımanın aracı olarak kullanılacaktır" ifadesi yer aldı.

HTKP Merkez Komitesi imzasıyla yayımlanan açıklama şu şekilde:

"Türkiye’nin ‘ılımlı’ muhalifler dediği cihatçı örgütlerle birlikte Suriye’nin Cerablus şehrine düzenlediği askeri operasyon Suriye’nin egemenlik haklarına bir saldırıdır ve gayrimeşrudur.

Operasyonun amacının o bölgeden IŞİD’in temizlenmesi olduğu söylenmektedir. Beş yıl boyunca IŞİD’in Suriye’de mevzi kazanmasının önünü açan Türkiye’nin kafa kesen IŞİD’i çocuk kafası kesen başka cihatçı örgütlerle temizleyeceğini açıklaması utanmazlıktır.

Temizleneceği söylenen örgütün ülkenin güneydoğusunda başta Antep olmak üzere birçok şehirde örgütlenmesine göz yumulduğu, ilişki ağları ve katliam planlarının istihbarat birimleri tarafından önceden bilindiği artık herkesin malumudur. Ülkeyi yönetenlerin aklıyla IŞİD zihniyetinin ortak olduğu artık bir vakıadır. Hal böyleyken IŞİD tehlikesini ortadan kaldırdığını söylemek Türkiye ve Suriye halklarıyla dalga geçmektir.

Yıllardır tonlarca silahın, on binlerce cihatçının Suriye’ye geçişini sağlayarak yüz binlerce Suriye yurttaşının ölümüne, şehirlerin, köylerin yıkımına neden olan AKP’nin bu operasyonu Suriye’nin bütünlüğünü korumak amacıyla yaptığını söylemesi büyük bir hakarettir.

Bu operasyona ülke içinde katliamlarla yanıt verilecek olması ihtimali AKP’nin umurunda değildir. Bu zemini hazırlayan kendisidir ve katliamları bir terbiye aracı olarak kullanmak işine gelmektedir.

Türkiye’nin cihatçı örgütlerle birlikte Cerablus’a yaptığı bu müdahale adlı adınca bir ABD operasyonudur.

Bölgede artık kimin kiminle hangi vaatle ve hangi çıkar ilişkisiyle ittifak kurup dağıttığının belli olmadığı büyük bir kaos yaşanmaktadır. Emperyalist güçlerin müdahaleleri bölgeyi kan gölüne çevirdiği gibi ülkelerin ve halkların geleceği her geçen gün daha da karanlığa bürünmektedir.

Cerablus operasyonu, Yeni-Osmanlı hayalleri yerle bir olan ve 15 Temmuzda büyük bir sarsıntı yaşayan AKP’nin, emperyalist güçler nezdinde el yükseltme ve ilişkilerini yeni bir düzleme taşımanın aracı olarak kullanılacaktır.

Emperyalizmden medet ummanın, geleceğini emperyalist ülkelerle kurulan ilişki ve pazarlıklara bağlamanın sonuçları Türkiye’ye ve bölgede yaşananlara bakıldığında açık bir şekilde görülmektedir: daha fazla bağımlılık, daha fazla ölüm, daha fazla yıkım ve daha karanlık bir gelecek.

Bu duruma son vermek için ülkemizin ilerici, devrimci, yurtsever insanlarına düşen görev bellidir: Bu onursuzluğu, vahşeti, riyayı yaratanları devirmek!"