HTKP Parti Meclisi: Başkanlığa karşı tüm olanaklarımızı seferber edeceğiz

HTKP Parti Meclisi: Başkanlığa karşı tüm olanaklarımızı seferber edeceğiz

HTKP Parti Meclisi tarafından yapılan açıklamada, 'Başkanlığa karşı tüm olanaklarımızı seferber edeceğiz' denildi.

HTKP Parti Meclisi tarafından yapılan açıklamada, 'Başkanlığa karşı tüm olanaklarımızı seferber edeceğiz' denildi.

Halkın Türkiye Komünist Partisi (HTKP) Parti Meclisi, 18 Aralık Pazar günü İstanbul’da gerçekleştirdiği toplantının artından bir açıklama yayınlayarak değerlendirmelerde bulundu.

HTKP'nin referanduma kadar geçecek süre boyunca başkanlık sisteminin reddedilmesini sağlayacak bir çalışmaya odaklanacağını ve HAZİRAN Hareketi öncülüğünde, güçlü bir HAYIR kampanyasının örgütlenmesi için bütün olanaklarını seferber edeceğinin belirtildiği açıklamanın tamamı şöyle:

"Halkın Türkiye Komünist Partisi'nin Kasım ayında gerçekleştirdiği Konferans sürecinde delegeler tarafından seçilen Parti Meclisi (PM); ilk toplantısını 18 Aralık Pazar günü İstanbul’da yapmıştır.

İlgili parti kurulları ve bürolar tarafından hazırlanan çalışma ve alan raporlarının değerlendirildiği toplantıda; Türkiye ve Dünya siyasi gündemi, Parti örgütleri, mücadele alanlarında mevcut durum ve geleceğe dönük planlamalar ağırlıklı olarak tartışılan başlıklar olmuştur.

PM, Suriye'ye dönük emperyalist saldırganlığın Suriye halkının direnişiyle durdurulduğu, ekonomik krizin ayak seslerinin duyulduğu, milletvekillerinin, gazetecilerin tutuklanarak cezaevinde tutulduğu, bombalı saldırıların, suikastlerin yaşandığı ve uluslararası keskin dönüşlerin etkisinin hissedildiği bir süreçte toplanmıştır. 

'REFERANDUM SÜRECİ KRİZİN KONTROLDEN ÇIKABİLECEĞİ EN KRİTİK AŞAMADIR'

PM, sözü edilen politik gelişmelerin bugüne kadar Saray Rejimi tarafından kalesini sağlamlaştırmak ve tek adama bağlı yeni rejim inşasında yol almak amacıyla kullanıldığını, ancak öte yandan aynı gelişmelerin bir süredir görüldüğü üzere birer kriz başlığı anlamına da geldiğinin altını çizmiş, başkanlık gündeminin bu sürecin en önemli aşamalarından birisi olduğunu tespit etmiştir. Başkanlık ve başkanlığa giden yol olarak referandum süreci, bütün bu kriz başlıklarının aşılması ya da kontrolden çıkmasıyla sonuçlanabilecek en kritik aşama sayılmalıdır. 

'BÜTÜN OLANAKLARIMIZI SEFERBER EDECEĞİZ'

Bu anlamda Halkın Türkiye Komünist Partisi, Referanduma kadar geçecek süre boyunca başkanlık sisteminin reddedilmesini sağlayacak bir çalışmaya odaklanacak ve HAZİRAN Hareketi öncülüğünde, güçlü bir HAYIR kampanyasının örgütlenmesi için bütün olanaklarını seferber edecektir.

BU KARANLIĞI DAĞITACAĞIZ 

YAŞASIN DEVRİM YAŞASIN SOSYALİZM"